Slunečnicové uzly

Jíme chytře

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 300ml polotučného mléka
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 280g hladké pšeničné celozrnné mouky
  • 220g hladké mouky
  • 2 lžičky soli
  • hrst slunečnicových semínek
  • 1/4 čerstvého droždí

Postup

1

Ze všech ingrediencí zpracujeme těsto, které necháme vykynout (můžeme si pomoci s domácí pekárnou, kde zvolíme program Těsto).

2

Těsto rozdělíme na 8 kusů. Každý kus zpracujeme do tvaru uzlu a pokládáme na plech s pečícím papírem. Tvaru na fotce docílíme tak, že v rukou vyválíme asi 25 cm dlouhého hada a asi ve 2/3 uděláme uzel. Delší konec obtočíme směrem dolů ke kratšímu konci.
Necháme ještě 15 minut kynout.

3

Dolů do trouby dáme nádobu s vodou a předehřejeme na 220 stupňů. Pečeme asi 22 minut do zlatova.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Vláčné banánové muffiny bez tuku

Vepřová žebírka s omáčkou z vinné želatiny

Domácí margarín bez palmového oleje a ztužených tuků

Levandulová zmrzlina

Vícezrnná tortila s drožďovou pomazánkou a šmakounem

Slaný dort s lososem a batáty

Vegetariánské trojúhelníčky samosa

Mrkvová buchta s opilými rozinkami a kakaovým tvarohem

Tofu směs s chilli omáčkou

Jemný citrónový dort s pudinkem

Rolka z prosciutta a ricotty

Cheesecakové jednohubky se sušenkovým základem obalené v čokoládě