fbpx

Marcipánové pusinky bez mouky

Tyto pusinky mají krásně plnou mandlovou chuť a nejsou z mouky jako běžné cukroví. Koktejlové třešně jsou vynikající, ale můžete je vynechat, nebo nahradit třeba kandovaným ovocem či kusem sušených meruněk.

marcipán2

Ingredience

  • 2 hrnky mletých mandlí
  • 3/4 hrnku cukru
  • 2 velké bílky
  • 1 lžičku mandlového extraktu
  • 2 hrnky mandlových plátků
  • koktejlové třešně

Postup

1. Předehřejte troubu na 180°C a vyložte dva plechy pečícím papírem.
2. V mixéru smíchejte mandlovou mouku a cukr a chvíli mixujte.
3. Přidejte mandlový extrakt a bílky a mixujte, dokud se směs nespojí.
4. Připravte si misku s vodou. Vezměte do ruky trochu směsi a vytvořte v ní důlek. Do něj vložte třešni, zabalte a vytvořte kuličku. Podle potřeby si občas namočte ruce ve vodě.
5. Kuličky obalte mandlovými plátky a klaďte na plech.
6. Pečte deset minut. V případě potřeby uprostřed pečení plech otočte.

Mohlo by vás zajímat:
cukroví mandle pečení třešně vánoce

Zdroj: clarecooks.wordpress.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře