Marcipánové pusinky bez mouky

Tyto pusinky mají krásně plnou mandlovou chuť a nejsou z mouky jako běžné cukroví. Koktejlové třešně jsou vynikající, ale můžete je vynechat, nebo nahradit třeba kandovaným ovocem či kusem sušených meruněk.

Anna

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Postup

1. Předehřejte troubu na 180°C a vyložte dva plechy pečícím papírem.
2. V mixéru smíchejte mandlovou mouku a cukr a chvíli mixujte.
3. Přidejte mandlový extrakt a bílky a mixujte, dokud se směs nespojí.
4. Připravte si misku s vodou. Vezměte do ruky trochu směsi a vytvořte v ní důlek. Do něj vložte třešni, zabalte a vytvořte kuličku. Podle potřeby si občas namočte ruce ve vodě.
5. Kuličky obalte mandlovými plátky a klaďte na plech.
6. Pečte deset minut. V případě potřeby uprostřed pečení plech otočte.

Ingredience

  • 2 hrnky mletých mandlí
  • 3/4 hrnku cukru
  • 2 velké bílky
  • 1 lžičku mandlového extraktu
  • 2 hrnky mandlových plátků
  • koktejlové třešně

Postup

1
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nepečené jahodové řezy se sušenkovou krustou a šlehačkou

Domácí zálesák

Nakládaná sušená cherry rajčátka

Bezlepková roláda s malinami

Hovězí nudličky s čínským celerem s ústřicovou omáčkou

Grilovaná slaninová kolečka se sýrem a ananasem

Zdravé domácí nanuky z banánu, mladého kokosu a manga

Trhanec

Jarní závitky se špenátem a avokádem

Základní italské sugo (sugo di pomodoro al basilico)

Pepřová omáčka se smetanou, hovězím vývarem, česnekem a cibulí

Vláčné dortíky s nadýchaným čajovým krémem