Makovec bez mouky

Díky tučnosti potravin není zcela dietní, ale je plný velmi zdravých tuků.

Z mojí kuchyně... Papi K.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Makovec:

  • 4 vejce
  • 1 banán
  • 80 g mandlové mouky (já použila mandlovou drť z domácího mandlového mléka)
  • 120 g mletého máku
  • 25 g chia semínek
  • 25 g medu (1 velká lžíce)
  • 1 ČL prášku do pečiva

Poleva:

  • 40 g hořké min. 70% čokolády
  • 40 g mascarpone

Postup

1

Z bílků vyšlehat sníh, ostatní ingredience rozmíchat a opatrně přimíchat sníh. Vylít na plech s pečicím papírem, péct na 180–185 °C cca 25 minut. Nechat vychladnout.

2

Čokoládu nechat rozpustit v mikrovlnce či ve vodní lázni a ne zcela horkou smíchat s mascarpone. Směsí potřít korpus. Nechat vychladit, podávat s ovocem dle chuti. Dobrou chuť.

3
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pečený čaj ze směsi domácího a exotického ovoce

Křehký koláč plněný čokoládou a tvarohovým krémem

Palačinkové sendviče se slaninou

Pohankový dezert

Etiopská červená čočka mesir wat

Nadýchané domácí donuty bez smažení

Video: Super rychlý veganský raw cibulový dip

Jablečná granola

Francouzské křupavé rolky s nutellou a jahodami

Jemné kokosové jednohubky s čokoládovou polevou

Karbanátky z červené řepy

Kokosová panna cotta s mango přelivem