Rychlá hrášková pomazánka s vajíčkem

Na jaře je čerstvý hrášek nejlepší... A toto je jednoduchý způsob, jak si jej připravit i na chleba.

Z mojí kuchyně... Papi K.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Pomazánka:

  • 50 g hrášku
  • 100 g cottage bez příchutě nebo lučinu
  • česnek dle chuti
  • sůl
  • vejce

K tomu:

  • žitný celozrnný chléb
  • rajče

Postup

1

Čerstvý vyloupaný hrášek vhodíme do mixéru (pokud použijete mražený, vhoďte do vroucí osolené vody a po cca minutě slijte), asi 2 lžičky hrášku si nechejte na ozdobu. Přidáme cottage či lučinu, prolisovaný česnek a osolíme.

2

Rormixujeme na hladké pyré a případně dosolíme. Opatrně vmícháme 3/4 odloženého hrášku. Vajíčko uvaříme na tvrdo (nebo tak, jak má kdo rád) a vychladlé oloupeme.

3

Žitný chléb chvíli opečeme na kontaktním grilu, necháme zchládnout a navrstvíme na něj pomazánku a poklademe kolečky vajíčka. Dozdobíme zbylými kuličkami hrášku. Na talíři servírujeme s něčím červeným, třeba s rajčátkem, abychom jídlo barevně doladili. Dobrou chuť.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Domácí dobrota pro pevné zdraví vašeho pejska

Chilli con tofu

Staročeské koláče

Luxusní dýňové brownies bez mouky, vajec i mléka

Plněné rolky z uzeného lososa

Vanilkové rohlíčky bez vajíček a másla

Meruňkový tvaroháček

Italské sušenky cantucci

Těsto na pizzu jen ze 2 ingrediencí

Seitan s rajčatovou omáčkou

Krémové rizoto s lososem a čerstvými paprikami

Jednoduchá třená bublanina s višněmi