fbpx

Rychlá hrášková pomazánka s vajíčkem

Na jaře je čerstvý hrášek nejlepší... A toto je jednoduchý způsob, jak si jej připravit i na chleba.

Rychlá hrášková pomazánka s vajíčkem

Ingredience na 2 porce

Pomazánka:

  • 50 g hrášku
  • 100 g cottage bez příchutě nebo lučinu
  • česnek dle chuti
  • sůl
  • vejce

K tomu:

  • žitný celozrnný chléb
  • rajče

Postup

Celkový čas přípravy: 15 min

1

Čerstvý vyloupaný hrášek vhodíme do mixéru (pokud použijete mražený, vhoďte do vroucí osolené vody a po cca minutě slijte), asi 2 lžičky hrášku si nechejte na ozdobu. Přidáme cottage či lučinu, prolisovaný česnek a osolíme.

Rychlá hrášková pomazánka s vajíčkem
2

Rormixujeme na hladké pyré a případně dosolíme. Opatrně vmícháme 3/4 odloženého hrášku. Vajíčko uvaříme na tvrdo (nebo tak, jak má kdo rád) a vychladlé oloupeme.

Rychlá hrášková pomazánka s vajíčkem
3

Žitný chléb chvíli opečeme na kontaktním grilu, necháme zchládnout a navrstvíme na něj pomazánku a poklademe kolečky vajíčka. Dozdobíme zbylými kuličkami hrášku. Na talíři servírujeme s něčím červeným, třeba s rajčátkem, abychom jídlo barevně doladili. Dobrou chuť.

Rychlá hrášková pomazánka s vajíčkem

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře