Rychlá hrášková pomazánka s vajíčkem
Na jaře je čerstvý hrášek nejlepší... A toto je jednoduchý způsob, jak si jej připravit i na chleba.

Ingredience na 2 porce
Pomazánka:
- 50 g hrášku
- 100 g cottage bez příchutě nebo lučinu
- česnek dle chuti
- sůl
- vejce
K tomu:
- žitný celozrnný chléb
- rajče
Postup
Celkový čas přípravy: 15 min
Čerstvý vyloupaný hrášek vhodíme do mixéru (pokud použijete mražený, vhoďte do vroucí osolené vody a po cca minutě slijte), asi 2 lžičky hrášku si nechejte na ozdobu. Přidáme cottage či lučinu, prolisovaný česnek a osolíme.

Rormixujeme na hladké pyré a případně dosolíme. Opatrně vmícháme 3/4 odloženého hrášku. Vajíčko uvaříme na tvrdo (nebo tak, jak má kdo rád) a vychladlé oloupeme.

Žitný chléb chvíli opečeme na kontaktním grilu, necháme zchládnout a navrstvíme na něj pomazánku a poklademe kolečky vajíčka. Dozdobíme zbylými kuličkami hrášku. Na talíři servírujeme s něčím červeným, třeba s rajčátkem, abychom jídlo barevně doladili. Dobrou chuť.

Mohlo by vás zajímat:
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře