Batátová musaka

Vylepšete tradiční recept o batáty. Jejich nasládlá chuť si s hovězím rozumí. Paleo recept, který zachutná každému.

Rohlik

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500 g hovězího masa
  • 3 ks středních batátů
  • 3 střední rajčata
  • 1 pokrájená cibule
  • 3 utřenené stroužky česneku
  • 4 polévkové lžíce drcených rajčat
  • sůl, pepř
  • sušené oregáno
  • kokosový olej

Postup

1

Předehřejte si troubu na 180 °C. Batáty oloupejte, nakrájejte na tenčí max. 0,5 cm plátky a rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. Osolte a opepřete je a dejte předpéct na 10 minut, aby změkly. Plech nechte po upečení vychladnout venku.

2

Mezitím si oloupejte cibuli a nakrájejte na drobno. Rajčata na kostičky. Rozpalte v pánvi olej a osmahněte na něm nejdříve cibuli. Smažte, až zesklovatí, potom přidejte prolisovaný česnek, chvíli opékejte. Přidejte do pánve mleté maso a vařečkou ho při opékání rozdělujte, aby se rozdrobilo na menší části. Až maso zhnědne, vložte račata. Ještě chvíli smažte, potom přidejte drcená rajčata (nebo neslazený protlak), zamíchejte a stáhněte plamen. Zakryjte pokličkou a několik minut duste. Nakonec maso osolte, opepřete a posypte oregánem.

3

Zapékací misku vymažte olejem. Na dno naskládejte plátky batátů, na ně polovinu masa, pak opět batáty, druhou polovinu masa a zakryjte poslední vrstvou sladkých brambor. V misce rozšlehejte vejce, lehce je osole a opepřete. Zalijte vejci musaku a nechce zapéct v troubě na cca 20 minut, až bude povrch dozlatova.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

„Monte Christo“ – máslový sendvič s goudou a šunkou

Snadná křehká oříšková kolečka s čokoládovou polevou

Vepřenky s hořčičnou kaší

Dýňový krém, co má říz

Palačinkový dort s příchutí vanilky a kakaa

Dort harlekýn

Jednoduchý meruňkový koláč s pudinkovým krémem

VIDEORECEPT: Zapečené plněné brambory

Ostružinový pohár alla tiramisu

Pikantní pečené hovězí s tymiánem a chilli

Matcha cookies s bílou čokoládou a guajavou

Ledový salát s zakysanou smetanou a parmazanem