Zdravé hranolky ze sladkých brambor pečené v troubě do 30 minut

Hranolky patří k oblíbeným pochoutkám dneška, ale rozhodně nemusí být známé jen z klasických brambor a v nezdravé smažené podobě. Upečte si tyto netradiční hranolky ze sladkých brambor a budete překvapeni, jak vám budou chutnat. 🙂

Doba přípravy: cca 25 minut

batatove_hranolky

Ingredience

  • 2 velké sladké brambory
  • 2 lžičky olivového oleje nebo kokosového oleje
  • 1/2 lžičky sušeného česneku (volitelné)
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1/2 až 1 lžička soli na konečné dochucení

dsc_1637

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 až 250°C (záleží, jak tlusté hranolky nakrájíte a jak moc je chcete křupavé).

2

Umyjte brambory a nakrájejte.

3

Pokapejte olejem, posypte pepřem a případně přidejte česnek (sůl zatím nepřidávejte). Dobře promíchejte, aby se ochutily všechny hranolky.

4

Za občasného promíchání pečte na pečícím papíru cca 15-20 minut. Tlustší hranolky pečte déle a po zhruba 15 minutách zvyšte teplotu až k 250 °C.

5

Vyndejte z trouby a rovnoměrně posypte solí.

6

Ihned servírujte.

Mohlo by vás zajímat: batátové hranolky, batáty, česnek, hranolky, netradiční hranolky, pečené hranolky, pečené v troubě, pepř, sladké brambory, sůl, v troubě, Recept bez chodu, Recept bez kategorie

Zdroj: www.win-winfood.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře