Zdravé hranolky ze sladkých brambor pečené v troubě do 30 minut

Hranolky patří k oblíbeným pochoutkám dneška, ale rozhodně nemusí být známé jen z klasických brambor a v nezdravé smažené podobě. Upečte si tyto netradiční hranolky ze sladkých brambor a budete překvapeni, jak vám budou chutnat. 🙂 Doba přípravy: cca 25 minut

Michaela

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 velké sladké brambory
  • 2 lžičky olivového oleje nebo kokosového oleje
  • 1/2 lžičky sušeného česneku (volitelné)
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1/2 až 1 lžička soli na konečné dochucení

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 až 250°C (záleží, jak tlusté hranolky nakrájíte a jak moc je chcete křupavé).

2

Umyjte brambory a nakrájejte.

3

Pokapejte olejem, posypte pepřem a případně přidejte česnek (sůl zatím nepřidávejte). Dobře promíchejte, aby se ochutily všechny hranolky.

4

Za občasného promíchání pečte na pečícím papíru cca 15-20 minut. Tlustší hranolky pečte déle a po zhruba 15 minutách zvyšte teplotu až k 250 °C.

5

Vyndejte z trouby a rovnoměrně posypte solí.

6

Ihned servírujte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Zapečené brambory s červenou řepou

Burgery s domácí bbq omáčkou a brioškami

Cuketovo-sýrové tyčinky pečené v troubě hotové do 20 minut

Hovězí carpaccio s rukolou, parmazánem a plody kapary

Dýňový krém, co má říz

Pesto z mrkvové natě

Video: Raw cuketové špagety Alfredo z piniových oříšků

Cukety zapečené s parmazánem

Čočkovo-dýňová polévka s pórkem

Pečený zelný květ

Trhané hovězí

Pikantní kari s lososem, cuketou a lusky