Bruschetta s halloumi sýrem
Dnešní recept je taková středomořská dobrota částečně z Řecka a částečně z Itálie :) Celkově se musím přiznat, že řecká kuchyně není vyloženě mou zamilovanou, mají na mě moc sladké dezerty, občas trochu zvláštní kombinaci koření a celkově mě tam nadchlo jen pár dobrot a jednou z nich je jejich vynikající grilovací sýr halloumi!! To je prostě absolutní dobrota, je slanější a výborně se hodí na grilování nebo ohřátí na pánvičce. Bez problému Vám nahradí maso a navíc vypadá vážně skvěle. Dnešní bruschetty jsou hotové do deseti minut, jsou vynikající a lehkou večeří na teplejší večery.

Ingredience na 2 porce
Ingredience pro dvě osoby jako hlavní chod:
- jedno balení sýru halloumi (cca 200g)
- trocha olivového oleje pokud připravujete na pánvi, na gril ani není třeba
- světlé pečivo nasucho opečené
- bazalkové pesto (hodit se bude i petrželkové)
- rajčata
Postup
Celkový čas přípravy: 15 min
Nejprve si nakrájíme rajčátka i pečivo, to následně nasucho opečeme a potřeme slaboučkou vrstvou pesta. Nyní ogrilujeme nebo na pánvi opečeme dozlatova silnější plátky sýra, pěkně z obou stran. Ihned podáváme na chlebíčku s rajčaty.

Mohlo by vás zajímat:
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře