Bruschetta s halloumi sýrem

Dnešní recept je taková středomořská dobrota částečně z Řecka a částečně z Itálie :) Celkově se musím přiznat, že řecká kuchyně není vyloženě mou zamilovanou, mají na mě moc sladké dezerty, občas trochu zvláštní kombinaci koření a celkově mě tam nadchlo jen pár dobrot a jednou z nich je jejich vynikající grilovací sýr halloumi!! To je prostě absolutní dobrota, je slanější a výborně se hodí na grilování nebo ohřátí na pánvičce. Bez problému Vám nahradí maso a navíc vypadá vážně skvěle. Dnešní bruschetty jsou hotové do deseti minut, jsou vynikající a lehkou večeří na teplejší večery.

Cucinare con amore

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Ingredience pro dvě osoby jako hlavní chod:

  • jedno balení sýru halloumi (cca 200g)
  • trocha olivového oleje pokud připravujete na pánvi, na gril ani není třeba
  • světlé pečivo nasucho opečené
  • bazalkové pesto (hodit se bude i petrželkové)
  • rajčata

Postup

1

Nejprve si nakrájíme rajčátka i pečivo, to následně nasucho opečeme a potřeme slaboučkou vrstvou pesta. Nyní ogrilujeme nebo na pánvi opečeme dozlatova silnější plátky sýra, pěkně z obou stran. Ihned podáváme na chlebíčku s rajčaty.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Křupavé čínské tofu s lilkem

Cizrnová pomazánka s Lučinou

Cuketové hranolky s jogurtovým dipem

Bezlepkový vláčný cheesecake s vanilkou

Hranolky z trouby

Chia risotto

Bezlepkové ovocné sušenky s kokosem, datlemi a vanilkou

Rychlé banánové kuličky

Jablečný koláč bez výčitek

Rýžový salát se zeleninou a hořčičným dressingem

Křehký kakaový koláč s tvarohem

Polenta s jarní cibulkou a balkánským sýrem