Jogurtové vafle s ovocem a medem

Tak dlouho jsem odolávala těm lákavým vaflím až jsem to samozřejmě nevydržela a také se do jejich přípravy pustila. Přemýšlela jsem, zda si mám pořídit vaflovač, jelikož jsem usoudila, že další spotřebič doma už vážně není třeba, tak jsem se rozhodla pro formu na vafle. Musím uznat, že vafle u nás budou rozhodně velmi oblíbené, protože první zkušební dávka zmizela z talířů doslova rychlostí blesku.

Dobroty do bříška

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 200 g mouky (150 g špaldové + 50 pohankové)
  • 150 ml mléka
  • 2 vejce
  • 40 g bílého jogurtu
  • 2 lžíce medu
  • špetka soli
  • 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů

Postup

1

Vejce vyšleháme společně s mlékem a jogurtem. Přidáme med a sůl a opět vyšleháme. Nakonec vmícháme obě mouky a prášek do pečiva.

2

Hotové těsto nalijeme do formy na vafle a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 10 minut (nebo použijte vaflovač a pečte 1-2 minuty). Vafle podáváme s jogurtem, ovocem (borůvky, maliny) a pokapané medem.

Poznámka

Inspirace: www.fitrecepty.info

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Rychlé knedlíčky plněné džemem

Rychlý fitness koláč s borůvkami

Ranní dýňová kaše s pekany a kokosovým mlékem

Video: Zdravá verze kuřecího Katsu curry s květákovou rýží

Špaldovo-pohankové linecké cukroví

Chia pudink s malinami a citrónem bez rafinovaného cukru

Snadná zapečená quinoa s pikantní omáčkou, zeleninou a chedarrem

Špaldoví ježci s dýňovými semínky

Hmyzáci

Vánoční kuličky na dva způsoby

Domácí kakaový marcipán bez cukru

Nadýchané banánky z odpalovaného těsta jako z cukrárny