Žitná pizza s mletým masem

Žitná pizza s mletým masem

Ingredience na 4 porce

Těsto

  • 1 balíček sušeného droždí
  • 300 g žitné mouky
  • špetka soli
  • 200 ml vlažné vody
  • 2 lžíce olivového oleje

 
Náplň

  • olej – na orestování
  • 1 cibule
  • 300 g mletého hovězího masa
  • 400 g loupaných rajčat
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • špetka majoránky
  • 3 lžíce kečupu
  • 1 balíček mozzarelly – 200 g
  • 50 g nivy

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Smíchejte droždí, mouku a sůl.

2

Poté přidejte vlažnou vodu a olej. Vypracujte hladké těsto a nechte 30 minut kynout pod utěrkou.

3

Mezitím si připravte náplň. Na troše oleje orestujte nakrájenou cibuli.

4

Poté přidejte maso a orestujte doměkka.

5

Poté přidejte nakrájená rajčata i s nálevem. Osolte, opepřete a přidejte i trochu majoránky.

6

Z vykynutého těsta vyválejte kulatou placku (přidejte dle potřeby trochu mouky).

7

Potřete domácím kečupem, poté zasypte masovou směsí (jen nevylijte z pánve, dejte minimum tekutiny).

8

Nakonec zasypte nastrouhanou mozzarellou a nivou.

9

Pečte cca 15 minut při 200 °C do zezlátnutí okrajů.

Mohlo by vás zajímat: Fitness a zdravé, Hotové do 30 minut, Pro začátečníky, Recept bez chodu

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře