Nepečené jahodové řezy se sušenkovou krustou a šlehačkou

Hledáte něco jahodového a jednoduchého na přípravu? Tento recept splní obě tato kritéria. Řezy mají jako základ křehký sušenkový korpus, na nich leží vrstvy krému střídané s čerstvými jahodami. Vršek dezertu tvoří nadýchaná šlehačka a kousky sušenek. Ideální recept na dětskou oslavu nebo na líné letní odpoledne. 🙂
  • Doba přípravy: 15 minut + čas na chlazení
  • Porce: 8 – 10

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 100 g instantního vanilkového pudinku (např. pudink Créme Olé)
  • 1 1/2 hrnku nízkotučného mléka
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 25 kusů máslových sušenek (ideálně Bebe, grahamové sušenky nebo Golden Oreos)
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 360 g vyšlehané smetany
  • 450 g jahod, očištěných

Postup

1

V misce smíchejte instantní pudink, vanilku a mléko. Promíchejte dohladka a nechte chvíli odležet.

2

Mezitím rozdrťte sušenky na kousky a polovinu hrnku drcených sušenek dejte bokem.

3

Nadrcené sušenky vložte do mísy a přilijte 2 lžíce rozpuštěného másla. Zamíchejte a vysypte kousky na dno formy 22×22 cm.

4

Přibližně 240 g šlehačky vmíchejte do vanilkové směsi, kterou jste si připravili jako první. Polovinu krému natřete na krustu ze sušenek a na něj naskládejte v jedné vrstvě jahody.

5

Jahody přikryjte druhou polovinou krému, poté navrstvěte zbytek šlehačky a posypte odloženým půl hrnkem kousků sušenek.

6

Vložte do lednice aspoň na 4 hodiny před servírováním.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Tymiánové výpečky s dušenou cuketou

Super rychlý a snadný koláček ze sušeného ovoce

Nejoblíbenější recepty na slané, sladké i bezlepkové muffiny

Grilovaný losos s mořskými řasami salicorne.

Dýňový chlebíček

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Návod jak perfektně upéci jakoukoli zeleninu

Celozrnné gnocchi dvou barev

Osvěžující citronové cheesecake řezy s vanilkou

Pečený pikantní losos s jarní cibulkou

Variace na focacciu s černými olivami

Hovězí líčka na víně

Cizrna se zeleninou a rýží na indický způsob