fbpx

Adžikové ragú s vepřovým masem a zeleninou

Adžikové ragú s vepřovým masem a zeleninou

Ingredience na 4 porce

  • 2 PL olivového oleje
  • 1 velká cibule
  • 400 g vepřové kýty
  • 1 červená paprika
  • 4 sušená rajčata
  • 1 mrkev
  • 100 g mražené kukuřice
  • sůl
  • čerstvě mletý barevný pepř
  • 3 ČL adžiky
  • 1 malá jarní cibulka
  • 1 dcl červeného vína

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

Cibuli očistíme a nakrájíme na hrubší kousky. Mrkev očistíme a nakrájíme na drobné hranolky. Papriku omyjeme a spolu se sušenými rajčaty nakrájíme na kostičky asi 1x1 cm. I maso pokrájíme na menší kousky o velikosti asi 1x1 cm.

2

V pánvi zahřejeme olej a zprudka na něm orestujeme cibuli. Když se rozvodní, přidáme maso a společně opečeme. Osolíme, opepříme a přidáme adžiku. Promícháme a chvilku společně restujeme.

3

Ke směsi nalijeme víno, promícháme a dusíme asi 20-25 do změknutí masa.

4

Nakonec posypeme čerstvě nasekanou jarní cibulkou.
Servírujeme s brambory nebo těstovinami.

Mohlo by vás zajímat:
Bezlepkové Fitness a zdravé Hlavní jídla Těstoviny Vepřové

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře