fbpx

Sladké domácí Beignetky z odpalovaného těsta

Velmi snadný recept, který se nemůže nepovést. Tyto tradiční sladké jednohubky z odpalovaného těsta jsou příjemně křehké, uvnitř nadýchané a hezky křupnou v ústech. :)

Recept na nekynuté mini koblížky

Ingredience na 3 porce

  • 240 ml vody
  • 110 g másla, nakrájeného na kousky
  • špetka soli
  • 2 lžíce cukru
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 4 velká vejce
  • olej na smažení
  • moučkový cukr na ozdobu

Postup

Celkový čas přípravy: 90 min

1

Máslo,vodu, cukr a sůl vložte do rendlíku a nechte vše rozpustit. přiveďte směs k varu a přidejte mouku. Míchejte, dokud směs není hladká a nezačne se odlepovat od stěn. Nechte 5 minut chladnout.

2

Pomocí šlehače smíchejte těsto s vejci dohladka. Připravené těsto vložte do lednice aspoň na hodinu ke zchladnutí. Poté těsto vyndejte a vytvarujte z něj malé kuličky, které skládejte na pečící papír.

3

V hrnci rozehřejte 2 až 3 cm oleje. Po rozehřátí vkládejte do oleje kuličky a smažte, dokud nejsou kuličky krásně zlatavé. Hotové kuličky skládejte na talíř vyložené papírovou utěrkou, posypejte moučkovým cukrem a podávejte ještě lehce teplé.

Mohlo by vás zajímat:
Cukroví Vegetariánské

Zdroj: rasamalaysia.com

Hodnocení a komentáře

Maruska

Maruska 22. 7. 2017

Mnam

Odpovědět

pro přidání komentáře