Sladké domácí Beignetky z odpalovaného těsta

Velmi snadný recept, který se nemůže nepovést. Tyto tradiční sladké jednohubky z odpalovaného těsta jsou příjemně křehké, uvnitř nadýchané a hezky křupnou v ústech. :)

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 240 ml vody
  • 110 g másla, nakrájeného na kousky
  • špetka soli
  • 2 lžíce cukru
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 4 velká vejce
  • olej na smažení
  • moučkový cukr na ozdobu

Postup

1

Máslo,vodu, cukr a sůl vložte do rendlíku a nechte vše rozpustit. přiveďte směs k varu a přidejte mouku. Míchejte, dokud směs není hladká a nezačne se odlepovat od stěn. Nechte 5 minut chladnout.

2

Pomocí šlehače smíchejte těsto s vejci dohladka. Připravené těsto vložte do lednice aspoň na hodinu ke zchladnutí. Poté těsto vyndejte a vytvarujte z něj malé kuličky, které skládejte na pečící papír.

3

V hrnci rozehřejte 2 až 3 cm oleje. Po rozehřátí vkládejte do oleje kuličky a smažte, dokud nejsou kuličky krásně zlatavé. Hotové kuličky skládejte na talíř vyložené papírovou utěrkou, posypejte moučkovým cukrem a podávejte ještě lehce teplé.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Meduňka – jak ji sklízet a skladovat + 5 domácích receptů

Dýňové vafle s rooibosem, ořechy a medem

Tataráček z červené řepy

Video: Překrásný palačinkový Matcha dort se šlehačkovým krémem

Masoví ježci v rajčatové omáčce

Božské čokoládové řezy s banány, nejen pro sportovce

Domácí toblerone

Domácí skořicové churros s hořkou čokoládou

Rostlinné placičky s quinoou plné bílkovin

Křehké jablečné kapsičky se skořicí a rozinkami

Batátové noky s liškami

Jablečno-banánová přesnídávka