Sladké domácí Beignetky z odpalovaného těsta
Velmi snadný recept, který se nemůže nepovést. Tyto tradiční sladké jednohubky z odpalovaného těsta jsou příjemně křehké, uvnitř nadýchané a hezky křupnou v ústech. :)
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 240 ml vody
- 110 g másla, nakrájeného na kousky
- špetka soli
- 2 lžíce cukru
- 1 hrnek hladké mouky
- 4 velká vejce
- olej na smažení
- moučkový cukr na ozdobu
Postup
1
Máslo,vodu, cukr a sůl vložte do rendlíku a nechte vše rozpustit. přiveďte směs k varu a přidejte mouku. Míchejte, dokud směs není hladká a nezačne se odlepovat od stěn. Nechte 5 minut chladnout.
2
Pomocí šlehače smíchejte těsto s vejci dohladka. Připravené těsto vložte do lednice aspoň na hodinu ke zchladnutí. Poté těsto vyndejte a vytvarujte z něj malé kuličky, které skládejte na pečící papír.
3
V hrnci rozehřejte 2 až 3 cm oleje. Po rozehřátí vkládejte do oleje kuličky a smažte, dokud nejsou kuličky krásně zlatavé. Hotové kuličky skládejte na talíř vyložené papírovou utěrkou, posypejte moučkovým cukrem a podávejte ještě lehce teplé.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}