Bramborový salát s majonézou z červené čočky

Ingredience na 2 porce
- 5 velkých brambor
- 1 červená paprika
- 3 stonky řapíkatého celeru
- 1 červená cibule
- hladkolistá petrželka
majonéza:
- 3/4 hrnku červené čočky
- citronová šťáva
- olivový olej
- 1 lžíce sezamové pasty tahini
- voda
- sůl
Postup
Celkový čas přípravy: 30 min
Brambory uvaříme ve slupce, necháme je vychladnout, oloupeme a nakrájíme je na kostičky. K bramborům přidáme na kostičky nakrájenou červenou papriku, řapíkatý celer, cibuli a nasekanou hladkolistou petrželku.
Červenou čočku uvaříme doměkka, propláchneme ji a rozmixujeme ji tyčovým mixérem. Během mixování přidáme sezamovou pastu a přiléváme postupně olivový olej a vodu tak, aby měla čočka konzistenci hladké majonézy.
Hotovou majonézu dochutíme solí, citronovou šťávou a vmícháme ji do salátu. Všechny suroviny promícháme a podáváme.
Mohlo by vás zajímat:
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře