fbpx

Bramborový salát s ředkvičkami, kukuřicí a zakysanou smetanou

Je to taková neotřelá změna mezi těmi těstovinovými a zeleninovými saláty, kterými lidi už moc nepřekvapíte.

IMG_3880-4

Ingredience na 4 porce

Na zálivku

  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 4 lžíce majonézy
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžičky nasekaného čerstvého oregana
  • čerstvě mletý pepř a mořská sůl

Na salát

  • 0,8 kg vařených nových brambor
  • 600 ml rýžového octa
  • 0,5 svazku ředkviček pokrájených na tenká kolečka
  • 2 jarní cibulky nakrájené na kolečka
  • 250 g nakládané kukuřice
  • 1 čerstvá chilli paprička bez semen, nakrájená na drobno
  • hrst nasekané pažitky

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Suroviny na zálivku prošleháme a dáme stranou.

2

Brambory nakrájíme na menší kousky. Ve velké míse promícháme ocet se solí, přidáme brambory a promícháme.

3

Přidáme kukuřici, ředkvičky, jarní cibulku, chilli papričku a pažitku. Zalijeme zálivkou a promícháme. Osolíme, opepříme.

4

Hotový salát dáme na pár hodin do ledničky odležet.

Poznámka

Tipy a triky:
❥Brambory promíchejte se zálivkou ještě teplé, krásně Vám nasáknou všechny chutě :)
❥Místo rýžového octa můžete použít i jablečný nebo bílý vinný
❥Místo pažitky můžete dát koriandr nebo hladkolistou petržel

Mohlo by vás zajímat:
Přílohy Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

Zde jsou komentáře už zakázané