Krémové špagety s řepou

Miluji bleskové recepty jen s pár surovinami, které jsou absolutně úžasným chuťovým zážitkem. A právě takový recept pro Vás dnes mám. Pokud jste milovníkem pečené červené řepy ,ale nechce se Vám čekat mnohdy až hodinu než se řepa dobře upeče a zároveň milujete Italskou kuchyni, mám pro Vás recept který mě tak nějak dnes napadl ( určitě ho vymyslet někdo přede mnou ,ale u mě to byla čistá improvizace ) a je tak vynikající , že se automaticky stává top dobrotou s řepou. Recept je hodně jednoduchý, rychlý a hlavně hotový do 15 ti minut. Je pouze nutné ho velmi rychle servírovat po uvaření,jelikož omáčka má tendenci rychleji chladnout.

Cucinare con amore

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 středně velké červené řepy, oloupané
  • sůl
  • citronová kůra
  • čerstvě mletý pepř
  • olivový olej
  • 2 lžíce mascarpone
  • trocha vroucí vody
  • cca 100 g těstovin na osobu ( takže 200 g pro dvě )
  • 4 lžíce ricotty
  • čerstvá nasekaná petrželka

Postup

1

Nejprve si dáme vařit dobře osolenou vodu na těstoviny. K tomuto receptu se nejvíce hodí velmi tenké špagety hotové do tří minut, poté samozřejmě i normální špagety nebo celozrnné.

2

Mezitím nastrouháme čerstvou oloupanou řepu nahrubo. Doporučuji nevynechat zástěru a použít jednorázové rukavice, řepa pěkně barví a její krasná sytá šťáva bude lehce i kolem struhadla! A jak známo jde špatně vyprat tak pozor.

3

V pánvi rozpálíme lžíci olivového oleje a na něm osmahneme doměkka řepu, trvá to asi 7-8 minut. Poté ji osolíme, opepříme a přidáme citronovou kůru z poloviny citronu. Dobře promícháme a vmícháme ricottu i mascarpone.

4

Nyní budete muset přikápnout trošku horké vody, tak abyste měli dostatečně tekutou omáčku, ale pozor stále se jedná o hustší typ omáčky.

5

Nyní bychom měli mít hotové těstoviny ,které slijeme a vmícháme do směsi s řepou, přidáme čerstvou petrželku, promícháme a dochutíme solí a pepřem. Ihned podáváme. Těstoviny mají užasnou krémovou chuť, kde je výrazně cítit sladkost pečené lehce pikantní řepy.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Dýňový chlebíček

Restovaná kuřecí prsa se žampiony, špenátem a sýrovou omáčkou za 30 minut

Křupavé zeleninové placičky s česnekem a jarní cibulkou

Karbanátky z červené řepy

Křehounké tyčinky z jogurtového těsta připravené do 30 minut

Video: Karamelizovaný losos s brokolicí a mrkví v sojovo-medové marinádě

Těstoviny s kuřecím, mozzarellou a sušenými rajčaty

Spaghetti aglio con pomodori e salsiccia

Snadné lodě z listového těsta plněné cuketou a sýrem

Cuketové lasagne s hovězím masem a parmezánem

Boršč – luxusní polévka z červené řepy

Jemný tvarohový koláč s křehkou kůrkou a mákem