Netradiční bramborový salát s cizrnou, mandlemi a rozinkami

Bramborový salát nemusí být nutně jen vánoční jídlo. Můžete si ho připravit i kdykoliv během roku a jde to i zdravě. Tento salát nemá kromě brambor a mrkve s tím vánočním vůbec nic společného, ale pokud ho jednou ochutnáte, věřte mi, že nebudete chtít připravovat už žádný jiný.

Cooking with Šůša

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 4 velké brambory
  • 3 velké uvařené mrkve
  • 1 plechovka cizrny bez nálevu (cca 240 g)
  • hrst rozinek
  • hrst nasekaných a nasucho opražených mandlí
  • 1 bílý řecký jogurt
  • šťáva z půlky citronu
  • 1 lžička kari
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • snítka libečku, petrželky nebo čerstvého koriandru
  • sůl, pepř

Postup

1

Brambory uvaříme ve slupce, po vychladnutí je oloupeme nakrájíme na kostičky. K bramborům přidáme na kostičky nakrájenou uvařenou mrkev, cizrnu, rozinky a opražené mandle.

2

V malé misce smícháme jogurt s kari, česnekem a citronovou šťávou. Takto ochucený jogurt vmícháme do salátu.

3

Ochutíme solí a pepřem. Nakonec vmícháme nasekanou bylinku a můžeme podávat.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cuketové špagety

Thajská limetová polévka s krevetkami

Popraskané dýňové sušenky

Extrémní čokoládový čokodort s čokoládou, čokoládovým sypáním a čokoládou, polévaný čokoládou

Tomatová polévka

Tenké domácí hranolky z trouby

Jednoduchý hrnkový knedlík

Kuřecí prsa s houbami a dijonskou omáčkou

Pečené cuketové kuličky s česnekem a rajčatovou omáčkou

Broskovový koláč s křupavým těstem a vůní skořice

Pikantní rajčatová omáčka s polentovými kostkami

Jablečný mrkvový koláč se stracciatellovým krémem