Pappardelle s černým lanýžem

Pappardelle s černým lanýžem

Ingredience na 2 porce

  • cca 250g čerstvých těstovin pappardelle
  • smetanu na vaření cca 250ml
  • lanýže cca 3-4 menší kuličky
  • salsiccia 1ks 
  • pepř
  • sůl
  • olivový olej (cca 3 lžíce)
  • 1 malá cibule

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Osmahněte cibuli na olivovém oleji a přidejte salsicciu nakrájenou na malinké kousky nebo jednoduše stáhněte kůži a vymáčkněte všechno maso ven a rozmačkejte ho nadrobno.

2

Jakmile se salsiccia opeče přidejte smetanu a pár kuliček lanýže nastrouhaných nadrobno. Dejte vařit osolenou vodu na těstoviny. Smetanu míchejte dokud vám nezhoustne, lehce ji opepřete a přidejte špetku soli.

3

Hotové těstoviny zceďte a promíchejte s omáčkou a přidejte ještě trochu čerstvě nastrouhaného lanýže a pořádně promíchejte.

4

Na každou porci těstovin pak ještě přidejte čerstvě nastrouhaný lanýž.

Mohlo by vás zajímat: Hlavní jídla, Hotové do 30 minut, Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře