Brambory oloupeme, opláchneme a osušíme papírovou utěrkou. Nastrouháme je na hrubším struhadle, budou tak víc křupat! Vždy, musíme každou nastrouhanou bramboru pořádně osušit, abychom neměli bahňaté placičky. Brambory dáme do větší mísy, přisypeme mouku, vejce, tvaroh, majoránku, česnek, sůl, pepř a kmín... Nedá se nic dělat, teď vykasat rukávy a pořádně promnout rukama, aby se všechny ingredience spojily. Koření a sůl musíte podle chuti, nejlepší je vždy malinkatý kus hodit na pánev a ochutnat, popřípadě přidat co je třeba a teprve až budete spokojení smažit větší bramboráky.
Na pánev nalijeme trochu oleje a necháme dobře rozpálit. Lžící nebo vařečkou dáme na pánev hroudu "těsta" a rozplácneme na placku, tu osmažíme dozlatova z obou stran. No a je hotovo, pokud chcete mít na duši trochu lepší pocit, můžete přebytečný tuk odsát papírovou utěrkou. Nalijeme studené pivečko a už si jen pochutnáváme.