Bramboráky trochu jinak

Oproti klasickému bramboráku je tu navíc tvaroh, díky němu jsou daleko jemnější a chutnější.

Cucinare con amore

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 750 g oloupaných brambor
  • 75 g čerstvého tvarohu ( né ve vaničce, “těsto” by bylo příliš řídké )
  • 75 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 3-4 stroužky prolisovaného  česneku ( dle chuti )
  • majoránka
  • 1-2 lžičky drceného kmínu
  • pepř
  • sůl
  • olej na smažení  ( nejlepší je klasický rafinovaný slun.olej , ten se nepřepaluje )

Postup

1

Brambory oloupeme, opláchneme a osušíme papírovou utěrkou. Nastrouháme je na hrubším struhadle, budou tak víc křupat! Vždy, musíme každou nastrouhanou bramboru pořádně osušit, abychom neměli bahňaté placičky. Brambory dáme do větší mísy, přisypeme mouku, vejce, tvaroh, majoránku, česnek, sůl, pepř a kmín... Nedá se nic dělat, teď vykasat rukávy a pořádně promnout rukama, aby se všechny ingredience spojily. Koření a sůl musíte podle chuti, nejlepší je vždy malinkatý kus hodit na pánev a ochutnat, popřípadě přidat co je třeba a teprve až budete spokojení smažit větší bramboráky.

2

Na pánev nalijeme trochu oleje a necháme dobře rozpálit. Lžící nebo vařečkou dáme na pánev hroudu "těsta" a rozplácneme na placku, tu osmažíme dozlatova z obou stran. No a je hotovo, pokud chcete mít na duši trochu lepší pocit, můžete přebytečný tuk odsát papírovou utěrkou. Nalijeme studené pivečko a už si jen pochutnáváme.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Ovocná svačinka s mandlemi a medem

Jablečné závitky v rýžovém papíru

Podzimní roláda s karamelem a pařížskou šlehačkou

Fíkový koláč se sýrem

Mražený jahodový dort na léto

Domácí čokoládové müsli s kokosem

Opékané vánočkové toasty s chutí tiramisu

Roláda alá mléčný řez bez mouky

Jemná roláda s banánovým krémem a karamelem

Jahodový crumble plný zdraví

Bylinková polévka

Banánový ovesný koláč