Čočka po indicku

Marki

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 1

Ingredience

  • 500 g čočky
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • celer (asi stejné množství jako petržele)
  • 3 brambory
  • 6 stroužků česneku
  • 1 velká cibule
  • kari (ca 2 lžičky)
  • mletá paprika (ca 1 lžička)
  • kardamom (ca 10 semen)
  • bobkový list (ca 6 listů)
  • sůl
  • olej

Postup

1

Čočku propláchneme, zalijeme vodou a necháme přes noc namočit. Nabobtnalou čočku uvaříme v nové vodě do poloměkka.

2

Zatímco se nám čočka vaří, připravíme si větší hrnec a na troše oleje v něm zlehka osmahneme nakrájenou cibuli. K ní vmícháme očištěnou a na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a brambory. Přidáme bobkový list, kardamom, kari, mletou papriku, sůl a prolisovaný česnek. Promícháme a osmahneme do zlatova. Poté zalijeme trochou vody a necháme dusit do poloměkka.

3

Do zeleninové směsi, přidáme čočku a důkladně promícháme. Je-li potřeba, dochutíme. Společně necháme ještě pár minut vařit tak, aby bylo všechno měkké, jak máte rádi a aby se pěkně propojily všechny chutě.

4

Podáváme samotné nebo s vejcem (ztraceným či vařeným na tvrdo).

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Párky restované na bílém víně a tymiánu

Jednoduché křupavé mini rolky s párkem

Video: Domácí pizza Margherita

Tymiánové brambory pečené s řepou a mrkví

Pečená kořenová zelenina

„Uzená“ pražená cizrna

Charlotka

Velikonoční třený beránek

Kuře na zimní zelenině

Lehce pikantní BBQ marináda s česnekem a medem

Kokosová rýže s mangem a kešu

Čočková polévka s máslovou zeleninou