Jednoduché sýrovo-dýňové karbanátky
Snažím se při vaření kombinovat co nejméně surovin. Tyto karbanátky jen ze dvou hlavních surovin a koření jsou přesně podle těchto zásad...

Ingredience na 5 porcí
- 750 g dýně hokaido
- 250 g tvrdého sýra
- 1 hlavička česneku
- lžička majoránky
- pepř a sůl
- 1 lžíce oleje na pomazání pečícího papíru
Postup
Celkový čas přípravy: 60 min
Dýni hokaido umyjeme, vydlabeme měkký vnitřek se semínky a tvrdší část i se slupkou nastrouháme na jemném struhadle.
Sýr také nastrouháme na jemno.
Smícháme dýni, sýr, prolisovaný česnek, majoránku, pepř a sůl a rukou pořádně prohněteme.
Utvoříme 16 karbanátků, které pečeme na pečícím papíru pomazaném olejem v troubě předehřáté na 180 stupňů z každé strany 20 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Bezlepkové Dýně Hlavní jídla Vegetariánské
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře