Pomazánka z cizrny a červené řepy

Mám ráda luštěninové pomazánky a tohle je další variace, tentokrát z cizrny.

Lenka Baxová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 250 g přes noc namočené cizrny
  • 1 malá červená řepa (cca 7 cm v průměru)
  • půl dl oleje
  • šťáva z půlky citronu
  • 1 stroužek česneku
  • pepř
  • sůl

Postup

1
Přes noc namočenou cizrnu uvaříme - v tlakovém hrnci to trvá 30 minut.
2
Zatímco se nám vaří cizrna, připravíme si šťávu ze syrové červené řepy: řepu nastrouháme najemno a šťávu vymačkáme přes cedníček - je jí zhruba 1 lžíce. Řepa slouží v tomhle případě pouze jako barvivo, proto použijeme jen syrovou šťávu, zbytek řepy po vymačkání šťávy upotřebíme jinak (já jí dávám do mrazáku a později používám do boršče).
3
Uvařenou cizrnu scedíme a ještě horkou rozmixujeme se šťávou z řepy a ostatními přísadami.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Thajská pikantní polévka s krevetami – tom yum goong

Cuketový koláč

Italské sušenky cantucci

Večeře takřka bez sacharidů? Zkuste tento vynikající zapečený květák se sýrem, slaninou a cibulkou

Snadné křupavé fazole a cizrna s kořením pečené v troubě

Banánové muffiny s oříšky

Pečená krůtí prsa s medem a slaninou

Bezlepková čokoládová roláda s kokosovou náplní

Pohankový chléb bez kvasnic

Krevetová polévka bisque

Cibulová marmeláda

Krémové rizoto s lososem a čerstvými paprikami