Mám ráda luštěninové pomazánky a tohle je další variace, tentokrát z cizrny.
Lenka Baxová
Autor
★★★★★0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
250 g přes noc namočené cizrny
1 malá červená řepa (cca 7 cm v průměru)
půl dl oleje
šťáva z půlky citronu
1 stroužek česneku
pepř
sůl
Postup
1
Přes noc namočenou cizrnu uvaříme - v tlakovém hrnci to trvá 30 minut.
2
Zatímco se nám vaří cizrna, připravíme si šťávu ze syrové červené řepy: řepu nastrouháme najemno a šťávu vymačkáme přes cedníček - je jí zhruba 1 lžíce.
Řepa slouží v tomhle případě pouze jako barvivo, proto použijeme jen syrovou šťávu, zbytek řepy po vymačkání šťávy upotřebíme jinak (já jí dávám do mrazáku a později používám do boršče).
3
Uvařenou cizrnu scedíme a ještě horkou rozmixujeme se šťávou z řepy a ostatními přísadami.