Netradiční bramborový salát s lososem

Cucinare con amore

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 4 ks filetů z lososa (s kůží)
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • citrónová šťáva
  • 150 g na jemno nastrouhaného sýra Gran Moravia
  • 5 lžic majonézy
  • 5 lžic zakysané smetany
  • 2 středně velké mrkve
  • 2 hrsti mraženého hrášku
  • cca 12 ks středně velkých brambor
  • čerstvá petrželka

Postup

1

Nejprve si nachystáme bramborový salát, aby se dobře stihl vychladit. Brambory dáme vařit se slupkou doměkka. Necháme vychladit a oloupeme. Mrkev oloupeme a dáme vařit do osolené vody. Jakmile je mrkev měkká, propláchneme ji ledovou vodou, to samé uděláme s hráškem. Nyní máme tedy nachystanou zeleninu. Mrkev i brambory nakrájíme na větší kostičky a dáme spolu s hráškem a nadrobno nasekanou petrželkou do mísy.

2

Na dresing smícháme zakysanou smetanu, majonézu, strouhaný sýr Gran Moravia, ochutíme solí a pepřem, tímto dresingem zalijeme bramborový salát a dobře promícháme. Ještě dochutíme solí, pepřem a dáme dobře vychladit do lednice.

3

Rybu ochutíme solí a pepřem ze všech stran a troubu předehřejeme na 190°C. Losos přelijeme šťávou z citronu a necháme deset minut marinovat. Filety trochu okapeme, dobře osolíme, opepříme a zprudka opečeme na lžíci olivového oleje, nejprve kůží dolů, když máme filety zlatavé ze všech stran dáme kůží dolů filety ještě na 5 minut do trouby. Takto bude losos krásně propečený i uvnitř a přesto ideálně opečený ze všech strach dokřupava. Nyní už jen servírujeme s bramborovým salátem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jemný koláč s máslovým korpusem, mléčnou náplní a skořicí

Rychlé pizzové mufiny se šunkou, sýrem a oregánem

Dýňové kobližky s javorovým sirupem

Cheesecake z ricoty a borůvkami

Lehký salát s restovanou růžičkovou kapustou, rukolou a jogurtovým dresingem

Pařížské rohlíčky

Video: Veganské a zdravé mac’n’cheese z dýně s pečenými rajčátky

Celozrnný koláč s dýní a mangoldem

Matcha cookies s čokoládou a guaranou

Kari z červené čočky

Cheesecake s čokoládovou pěnou

Pikantní rajčatová omáčka s polentovými kostkami