Zeleninový salát s hlívou ústřičnou
Doma si pěstuji hlívu a protože hlívový guláš se nedá jíst donekonečna, zkusila jsem tentokrát salát.

Ingredience na 2 porce
- 200 g hlívy ústřičné
- 200 g mrkve
- 200 g čínského zelí
- 1 lžíce olivového oleje
- šťáva z půlky citronu
- sůl
- pepř
Postup
Celkový čas přípravy: 45 min
Hlívu nakrájíme na větší kusy a dáme jí vařit do trošky vody (cca 2 cm v hrnci), kterou jsme ochutili sojovou omáčkou. Vaříme na mírném ohni doměkka asi 20 - 30 minut.
Hotovou hlívu scedíme a dáme do mísy.
Zatímco se hlíva vaří, připravíme si ostatní suroviny. Mrkev nakrájíme na kolečka a 5 minut podusíme v minimu vody. Scedíme, ale vodu nevyléváme. Použijeme asi půl dl tohoto mrkvového vývaru, přimícháme do něj olivový olej, citronovou šťávu, pepř a špetku soli.
Čínské zelí nakrájíme na nudličky a smícháme s ostatními prochladlými surovinami.
Mohlo by vás zajímat:
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře