Zeleninový salát s hlívou ústřičnou

Doma si pěstuji hlívu a protože hlívový guláš se nedá jíst donekonečna, zkusila jsem tentokrát salát.

Lenka Baxová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 200 g hlívy ústřičné
  • 200 g mrkve
  • 200 g čínského zelí
  • 1 lžíce olivového oleje
  • šťáva z půlky citronu
  • sůl
  • pepř

Postup

1

Hlívu nakrájíme na větší kusy a dáme jí vařit do trošky vody (cca 2 cm v hrnci), kterou jsme ochutili sojovou omáčkou. Vaříme na mírném ohni doměkka asi 20 - 30 minut.
Hotovou hlívu scedíme a dáme do mísy.

2

Zatímco se hlíva vaří, připravíme si ostatní suroviny. Mrkev nakrájíme na kolečka a 5 minut podusíme v minimu vody. Scedíme, ale vodu nevyléváme. Použijeme asi půl dl tohoto mrkvového vývaru, přimícháme do něj olivový olej, citronovou šťávu, pepř a špetku soli.

3

Čínské zelí nakrájíme na nudličky a smícháme s ostatními prochladlými surovinami.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Ovesné sušenky s ořechy a semínky

Pečená kuřecí prsa plněná špenátem, krémovým sýrem a jarní cibulkou

Sladké jahodové plátky s chia semínky a bez přidaného cukru

Vláčný tvarohový koláč s rozinkami

Perlivá citronáda s vůní šalvěje slazená stévií

Vynikající krém z tvarohu a vaječného likéru, který použijete na sto způsobů

Houby zapečené s brambory a smetanou

Chia puding bez vaření!

Salát z rajčat a sýru cottage

Domácí jogurtová zmrzlina s višněmi

Thajský salát z ředkve a okurky

Čokoládový fondant