Český rádoby tiramisu dort

Teď se pochlubím dalším nepečeným dortem, který pravidelně chystám své rodině a přátelům. Jedná se recept na dort, který se podobá tiramisu tím, že se skládá z několika vrstev piškotů a krému, ale složení krému je jiné a pištovy se používají klasické.

Jíme chytře

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 balení pomazánkového másla bez příchuti
  • 2 balení šlehačky na šlehání
  • 180 g moučkového cukru
  • 2 dcl silného espressa
  • hořká čokoláda nebo kakao
  • lentilky na ozdobu

Postup

1

Nejprve si připravíme silné espresso, které necháme vychladnout. Z másla, šlehačky a cukru vyšleháme tuhý krém.

2

Do dortové formy naskládáme na dno a stěny vrstvu piškotů, které pokapeme espressem. Na piškoty opatrně namažeme krém. Střídáme vrstvy piškotů s kávou a krému tak, aby poslední vrstva byla krémová.

3

Vrch posypeme kakaem nebo nastrouhanou čokoládou. Ozdobíme lentilkami.

4

Necháme v chladu odležet aspoň 2 hodiny.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kuřecí kousky zapékané s bramborami, smetanou a rajským protlakem

Video: Extra čokoládová roláda se šlehačkou

Krémová ovesná kaše s amarantovými semínky a restovanými jablky

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Bazalkové pesto s mandlemi a petrželkou

Fingerfood: losos s avokádem na míchaném salátku

Kuskus na sladko

Banánové trojhránky s ovesnými vločkami

Rychlé špagety z jedné pánve

Nejrychlejší recept na výborný zdravý mrkvový dort

Pečená cuketa a žlutá dýně s kmínovým přelivem

Ovesný koláč s jablky a řeckým jogurtem