Zdravé mramorové nanuky z řeckého jogurtu a borůvek

Chladivá zmrzlina vždy osvěží, zvlášť v těchto horkých dnech. Vyzkoušejte tento recept na krémové nanuky s borůvkami, které zvládnete připravit za dvacet minut. Pak už jen vložíte do mrazáku a za pár hodin si vychutnáte osvěžující domácí zmrzlinu :).
  • Doba přípravy: 20 minut + čas na chlazení
  • Porce: 10 ks

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 hrnky borůvek nebo ostružin (nebo jakéhokoli ovoce, které máte zrovna doma)
  • 1 a 1/2 lžíce vody
  • 5 lžic javorového sirupu
  • 3/4 hrnku řeckého vanilkového jogurtu (můžete použít i neslazený a přidat vanilkový extrakt)
  • 1/2 hrnku mandlového mléka

Postup

1

V rendlíku smíchejte borůvky, vodu a 3 lžíce javorového sirupu. Přiveďte směs k varu a nechte vařit, dokud směs nezhoustne do konzistence sirupu. Poté sundejte z plotny.

2

V malé misce smíchejte 2 lžíce javorového sirupu, jogurtu a mandlového mléka.

3

Do formiček na nanuky vlijte do poloviny jogurtovou směs a poté formičky doplňte sirupovou směsí. Pokud chcete docílit mramorového efektu, lehce směsi promíchejte dohromady, jako když pečete mramorovou bábovku.

4

Vložte do mrazáku na 1 hodinu. Poté vyndejte a do každého nanuku vložte dřívko.

5

Vraťte zpět do mrazáku a nechte dobře zamrznout, ideálně 4 až 5 hodin.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Neodolatelně křupavé mozzarelové tyčinky

Banánový chlebíček ve stylu Tiramisu

Pečený pstruh s tymiánem

„Kravičky“ – Čokoládové řezy s jogurtovým krémem a čokoládovými flíčky

Chléb s vlašskými ořechy

Narozeninová Pavlova

Kuřecí roláda s květákovo-bramborovým pyré

Zapečená brokolice s černým kořenem

Jemný tvarohový koláč s křehkou kůrkou a mákem

Křehké sýrové tyčinky z quinoy

Video: Snadné pečené brokolicové kuličky s parmezánem a čedarem

Křupavé máslové sendviče s náplní z jablek a goudy