Zeleninový vývar
Zeleninový vývar je v kuchyni naprosto nepostradatelný. Alespoň pro mě :). A v případě, že jste taky závislák na risottu jako já, to platí dvojnásob :) Vývar z kostky je sice rychlý, ale když si ho uděláte doma, je to jako nebe a dudy. Hotový vývar vám vydrží v lednici i několik dní nebo ho můžete zamrazit, ať celý nebo nadávkovat třeba do formiček na led. Do vývaru můžete dát takřka jakoukoliv zeleninu, také dávám co mám zrovna doma, ale tenhle recept je top :).
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 2 litry vody
- 5 mrkví
- 2 petržele
- čtvrt celeru
- 1 velkou cibuli
- 2 větší rajčata
- 3 – 4 stroužky česneku
- sůl
- čerstvé nebo sušené bylinky (já dávám petrželku, celerovou nať a libeček)
- v sezóně chřestu přidávám i slupky z chřestu.