Na salát
Příloha
Polníček omyjte a naházejte do misky. Cherry rajčátka nakrájejte na čtvrtky a přidejte k polníčku.
Na pánvi rozehřejtě trošku oleje, přisypte na čtvrtky nakrájené žampiony a na silnější proužky nakrájenou papriku, osolte a posypte paprikou (sladkou či pálivou, vše jen dle vaší chuti). Chvíli orestujte.
Mezitím, co restujete zeleninu, rozehřejte si gril a na něm opražte plátky schwarzwaldské šunky. Nemáte-li gril, opražte šunku také na pánvi.
Teplou zeleninu přisypte do misky k polníčku a rajčátkům, zakápněte trochou sladké chilli omáčky a navrch položte plátky nakrájené šunky.
Jako doplnění bílkovin, které se k večeři hodí, jsem si k salátu udělala volské oko z bílků a dvě suché topinky z toustového chleba.
A protože mi od obědu zbyl i zapečený lilek s rajčaty a sýrem, položila jsem jej na tousty a dojedla. Nerada vyhazuji jídlo!