Podzimní zeleninový salát

Sezóna rajčat, paprik a okurek už skončila a tak přichází na řadu saláty z podzimní zeleniny.

Lenka Baxová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 200 g hlávkového zelí
  • 200 g mrkve
  • 100 g celeru
  • 100 g majonézy (nejlépe domácí)
  • 1 cibule
  • svazek zelené petrželky
  • šťáva z půlky citronu
  • sůl

Postup

1

Několik hodin předem si připravíme zelí. Nakrájíme ho nadrobno, přidáme půl lžičky soli a rukou promneme, aby se zelí se solí pořádně promíchalo. Necháme pár hodin odležet, zelí tím krásně zkřehne.

2

Mrkev a celer nastrouháme na jemném struhadle, cibuli nakrájíme na drobné kostičky a petrželku nasekáme. Přidáme šťávu z půlky citronu.

3

Vše smícháme se zelím a s majonézou.

Poznámka

Tento salát je vhodný jako příloha například ke karbanátkům.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Fitness oběd: Zapečený květák s česnekem a parmezánem

Rychlý způsob nakládání okurek s koprem a česnekem

Opilí medvídci

Zapečený pudink s ostružinami

Pečená dýňová polévka s jablkem

Arašídové hrudky s amarantem

Zapékaný květák s křupavou sýrovou gratinou na povrchu

Kuřecí směs s ořechy a kozím sýrem

Zeleninové muffiny se sýrem

Tenké domácí hranolky z trouby

Zapečená bramborová kaše

Kuracie prsia na póre a šampiňónoch s cottage syrom