Podzimní zeleninový salát

Sezóna rajčat, paprik a okurek už skončila a tak přichází na řadu saláty z podzimní zeleniny.

Lenka Baxová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 200 g hlávkového zelí
  • 200 g mrkve
  • 100 g celeru
  • 100 g majonézy (nejlépe domácí)
  • 1 cibule
  • svazek zelené petrželky
  • šťáva z půlky citronu
  • sůl

Postup

1

Několik hodin předem si připravíme zelí. Nakrájíme ho nadrobno, přidáme půl lžičky soli a rukou promneme, aby se zelí se solí pořádně promíchalo. Necháme pár hodin odležet, zelí tím krásně zkřehne.

2

Mrkev a celer nastrouháme na jemném struhadle, cibuli nakrájíme na drobné kostičky a petrželku nasekáme. Přidáme šťávu z půlky citronu.

3

Vše smícháme se zelím a s majonézou.

Poznámka

Tento salát je vhodný jako příloha například ke karbanátkům.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Fit palacinka bez múky, tuku a cukru

Celozrnné palačinky

Medovo-česnekové kuře s dijonskou hořčicí do 30 minut

Rychle naložený pikantní květák

Dýňová polévka

Sladké ENERGY KULIČKY – rychlovka bez cukru

Tučňáci na párty, aneb veselé jednohubky

Bezlepkový quiche

Snadná hrnková bábovka s mákem

Čokoládový dort s tvarohovým krémem

Luxusní dýňové brownies bez mouky, vajec i mléka

Expresní večeře: Těstoviny s avokádovou omáčkou