Teplý zeleninový salát s adzuki fazolí a slzovkou

Opět jsem zaimprovizovala a vznikl z toho teplý zeleninový salát, který je vhodný pro zimní období, ale pokud jste ten typ člověka jako já, že musíte mít všechno jídlo teplé, tak si ho můžete připravit kdykoliv. Nejen v zimě by totiž člověk měl konzumovat hlavně tepelně upravenou zeleninu i ovoce, touto úpravou zlepšíme stravitelnost a vnitřně zahřejeme organismus.

Veronika Grombířová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1mrkev
  • ½ petržel
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 1 střední červená cibule
  • malá červená kápie (červená paprika)
  • ½ malá zelená feferonka
  • ¾ hrnku fazole adzuki
  • 5 PL slzovka
  • 1 cm zázvoru
  • kousek bílé části pórku
  • olivový olej
  • dochucení podle chuti: sůl, pepř, červená mletá paprika, sojová omáčka, balsamico ocet, šťáva z citronu

Postup

1

Nejdřív ze všeho si dáme vařit fazoli, kterou jsme předtím minimálně aspoň na 1 hodinu namočili.

2

Poté si dáme vařit slzovku, kterou jsme také předem namočili. Vždy přidáme alespoň 1, 5 dílu vody k 1 dílu luštěnin nebo obilovin. Voda z těchto fazolí se neslévá, je to totiž velmi silný posilňující nápoj pro funkci ledvin. Voda ze slzovky se také neslévá díky blahodárnému účinku pro naše zdraví. Více o ní v tomto článku: https://www.facebook.com/centrumvitalita/photos/a.1405600079698136.1073741828.1405286253062852/1577078905883585/?type=3&theater . Vaříme do změknutí cca 40 minut.

3

Nakrájíme si všechnu zeleninu na malé kousky.

4

Rozpálíme si pánev s olivovým olejem a postupně přidáváme zeleninu od nejtvrdší k nejměkčí. Dusíme do změknutí.

5

K dušené zelenině přidáme uvařené fazole adzuki a slzovku.

6

Celou směs dochutíme kořením podle chuti, my použili: sůl, pepř, červená mletá paprika, sojová omáčka a při servisu jsme salátek zakápli balsamico octem a šťávou z citronu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Restovaný losos s fazolkami, česnekem a jarní cibulkou za 30 minut

Lokše

Pečená zelenina s chilli dipem

Video: Pečené bramborové koule plněné čedarem

Snadné lodě z listového těsta plněné cuketou a sýrem

Masové koule s rajčatovou omáčkou

Krémová kuřecí polévka s kuřecím masem a žampiony

Sýrovo bramborová roláda se šunkou

Luxusní dýňové brownies bez mouky, vajec i mléka

Indický dhál

Rychlé mušličky s čedarem, kousky kuřete a brokolicí

Zapékané mleté hovězí se zeleninou, bramborami a sýrem