Nejdřív ze všeho si dáme vařit fazoli, kterou jsme předtím minimálně aspoň na 1 hodinu namočili.
Poté si dáme vařit slzovku, kterou jsme také předem namočili. Vždy přidáme alespoň 1, 5 dílu vody k 1 dílu luštěnin nebo obilovin. Voda z těchto fazolí se neslévá, je to totiž velmi silný posilňující nápoj pro funkci ledvin. Voda ze slzovky se také neslévá díky blahodárnému účinku pro naše zdraví. Více o ní v tomto článku: https://www.facebook.com/centrumvitalita/photos/a.1405600079698136.1073741828.1405286253062852/1577078905883585/?type=3&theater . Vaříme do změknutí cca 40 minut.
Nakrájíme si všechnu zeleninu na malé kousky.
Rozpálíme si pánev s olivovým olejem a postupně přidáváme zeleninu od nejtvrdší k nejměkčí. Dusíme do změknutí.
K dušené zelenině přidáme uvařené fazole adzuki a slzovku.
Celou směs dochutíme kořením podle chuti, my použili: sůl, pepř, červená mletá paprika, sojová omáčka a při servisu jsme salátek zakápli balsamico octem a šťávou z citronu.