Teplý zeleninový salát s adzuki fazolí a slzovkou

Opět jsem zaimprovizovala a vznikl z toho teplý zeleninový salát, který je vhodný pro zimní období, ale pokud jste ten typ člověka jako já, že musíte mít všechno jídlo teplé, tak si ho můžete připravit kdykoliv. Nejen v zimě by totiž člověk měl konzumovat hlavně tepelně upravenou zeleninu i ovoce, touto úpravou zlepšíme stravitelnost a vnitřně zahřejeme organismus.

Veronika Grombířová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1mrkev
  • ½ petržel
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 1 střední červená cibule
  • malá červená kápie (červená paprika)
  • ½ malá zelená feferonka
  • ¾ hrnku fazole adzuki
  • 5 PL slzovka
  • 1 cm zázvoru
  • kousek bílé části pórku
  • olivový olej
  • dochucení podle chuti: sůl, pepř, červená mletá paprika, sojová omáčka, balsamico ocet, šťáva z citronu

Postup

1

Nejdřív ze všeho si dáme vařit fazoli, kterou jsme předtím minimálně aspoň na 1 hodinu namočili.

2

Poté si dáme vařit slzovku, kterou jsme také předem namočili. Vždy přidáme alespoň 1, 5 dílu vody k 1 dílu luštěnin nebo obilovin. Voda z těchto fazolí se neslévá, je to totiž velmi silný posilňující nápoj pro funkci ledvin. Voda ze slzovky se také neslévá díky blahodárnému účinku pro naše zdraví. Více o ní v tomto článku: https://www.facebook.com/centrumvitalita/photos/a.1405600079698136.1073741828.1405286253062852/1577078905883585/?type=3&theater . Vaříme do změknutí cca 40 minut.

3

Nakrájíme si všechnu zeleninu na malé kousky.

4

Rozpálíme si pánev s olivovým olejem a postupně přidáváme zeleninu od nejtvrdší k nejměkčí. Dusíme do změknutí.

5

K dušené zelenině přidáme uvařené fazole adzuki a slzovku.

6

Celou směs dochutíme kořením podle chuti, my použili: sůl, pepř, červená mletá paprika, sojová omáčka a při servisu jsme salátek zakápli balsamico octem a šťávou z citronu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Křupavé kuřecí kousky s 11 druhy koření a bylinek

Dýňový bulgur s quinoou a parmezánem

Křupavé pečené brambory s rozmarýnem

Kaše z hokkaida, papriky a tofu se smaženou cuketou

Rychlé fazolové lusky na zázvoru

Pikantní vepřové nudličky

7 vychytaných receptů na pečené brambory

Celozrnné těstoviny s chřestem

Čokoládovo-cuketová buchta

Fazolové “brownies“

Špagetová dýně zapékaná s masovými kuličkami, rajčatovou omáčkou a sýrem

Rychlé zapečené kuřecí řízky ála Cordon bleu