Těstovinový zeleninový salát s olivami a vajíčkem

Pavla M.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

salát:

  • 300 g těstovin
  • 1 salátová okurka
  • 15–20 cherry rajčátek
  • 1 žlutá paprika
  • černé olivy
  • zlatá kukuřice Bonduelle
  • 4–5 vajec

zálivka:

  • zakysaná smetana (malý kelímek 190 g)
  • 2 lžičky plnotučné hořčice
  • pepř
  • sůl

Postup

1

Těstoviny uvaříme a propláchneme studenou vodou.
Uvaříme si vajíčka na tvrdo a necháme vychladnout.

2

Okurku, rajčátka a papriku si nakrájíme a vložíme do větší misky. Přidáme kukuřici (bude stačit malá plechovka) a olivy dle chuti. Smícháme s těstovinami.

3

Vychladlá vajíčka si oloupeme a nakrájíme na kostičky nebo protlačíme přes mřížku na bramborový salát.

4

Připravíme si zálivku ze zakysané smetany, plnotučné smetany, pepře a soli (koření dle chuti).

5

Vše řádně promícháme a dáme vychladit.
Podáváme s bagetkou nebo jen tak samotné.
Můžeme použít i jako studenou přílohu k různým masům na přírodno.

Poznámka

Do tohoto salátu dávám věci, co mám ráda, fantazii se meze nekladou :-), a proto si můžete přidávat či ubírat ingredience dle chuti :-). Dobrou chuť.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Boršč – luxusní polévka z červené řepy

Italské domácí ragú

Cuketové rolky s italskou pomazánkou

Rajčatová gratina s bramborami a karamelizovanou cibulí

Cuketové koláčky s ajvarem z listového těsta

Pečené česnekové Edamame fazolky

Grilované kuřecí špízy se zeleninou

Špagety se špenátovo-avokádovou omáčkou

Pikantní vepřové nudličky

Rychlé těstoviny s růžičkovou kapustou, slaninou a parmazánem

Zapečené cuketové chipsy s česnekem a parmezánem

Polévka z fazolí mungo