Mrkvovo-kukuřičný knedlík
Pokud potřebujete zdravější a bezlepkovou přílohu a používáte jen přirozeně bezlepkové suroviny, vyzkoušejte tyto knedlíky. Nemohou se připálit, rozvařit...zkrátka vždycky se povedou.

Ingredience na 4 porce
- 200 g mrkve
- 1 hrnek kukuřičné krupice
- 2 a půl hrnku vody
- 1 lžíce oleje
- hrst zelené petrželky
- 2 větší stroužky česneku
- 1 rovná lžička soli
- půl lžičky pepře
Postup
Celkový čas přípravy: 60 min
Syrovou mrkev očistíme, nakrájíme na kousky a rozmixujeme s 1 lžící oleje a půl hrnkem vody na pyré. Pokud zůstanou drobné kousky mrkve nevadí, v knedlíku zůstane barevnější mozaika.
K mrkvovému pyré přidáme zbylé 2 hrnky vody a hrnek kukuřičné krupice, opepříme a osolíme.
Do tlakového hrnce nalejeme asi 5 cm vody, vložíme pařák na knedlíky a na něj položíme misku se směsí...nerezovou, nebo skleněnou. Tlakový hrnec uzavřeme a vodu v něm přivedeme k varu. Od bodu varu necháme syčet 15 minut, poté vypneme a počkáme, až odejde všechna pára - cca 10 minut. Teprve potom otevřeme.
Do uvařené kaše vmícháme nasekanou zelenou petrželku, prolisovaný česnek, promícháme a vše vyklopíme na mikrotenovou fólii (používám rozstřižený větší mikrotenový sáček). Zabalíme jako bonbón a necháme vychladnout - stačí dát na cca půl hodiny do chladu - teď na podzim prostě strčím za okno.

Hmota nám krásně ztuhne a dá se krájet jako knedlík.

Poznámka
Můžeme podávat jen tak posypané osmaženou cibulkou, nebo jako přílohu k jakékoliv omáčce.
Mohlo by vás zajímat:
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře