fbpx

Mrkvovo-kukuřičný knedlík

Pokud potřebujete zdravější a bezlepkovou přílohu a používáte jen přirozeně bezlepkové suroviny, vyzkoušejte tyto knedlíky. Nemohou se připálit, rozvařit...zkrátka vždycky se povedou.

Mrkvovo-kukuřičný knedlík

Ingredience na 4 porce

  • 200 g mrkve
  • 1 hrnek kukuřičné krupice
  • 2 a půl hrnku vody
  • 1 lžíce oleje
  • hrst zelené petrželky
  • 2 větší stroužky česneku
  • 1 rovná lžička soli
  • půl lžičky pepře

 

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Syrovou mrkev očistíme, nakrájíme na kousky a rozmixujeme s 1 lžící oleje a půl hrnkem vody na pyré. Pokud zůstanou drobné kousky mrkve nevadí, v knedlíku zůstane barevnější mozaika.

2

K mrkvovému pyré přidáme zbylé 2 hrnky vody a hrnek kukuřičné krupice, opepříme a osolíme.

3

Do tlakového hrnce nalejeme asi 5 cm vody, vložíme pařák na knedlíky a na něj položíme misku se směsí...nerezovou, nebo skleněnou. Tlakový hrnec uzavřeme a vodu v něm přivedeme k varu. Od bodu varu necháme syčet 15 minut, poté vypneme a počkáme, až odejde všechna pára - cca 10 minut. Teprve potom otevřeme.

4

Do uvařené kaše vmícháme nasekanou zelenou petrželku, prolisovaný česnek, promícháme a vše vyklopíme na mikrotenovou fólii (používám rozstřižený větší mikrotenový sáček). Zabalíme jako bonbón a necháme vychladnout - stačí dát na cca půl hodiny do chladu - teď na podzim prostě strčím za okno.

Mrkvovo-kukuřičný knedlík
5

Hmota nám krásně ztuhne a dá se krájet jako knedlík.

Mrkvovo-kukuřičný knedlík

Poznámka

Můžeme podávat jen tak posypané osmaženou cibulkou, nebo jako přílohu k jakékoliv omáčce.

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře