Syrovou mrkev očistíme, nakrájíme na kousky a rozmixujeme s 1 lžící oleje a půl hrnkem vody na pyré. Pokud zůstanou drobné kousky mrkve nevadí, v knedlíku zůstane barevnější mozaika.
K mrkvovému pyré přidáme zbylé 2 hrnky vody a hrnek kukuřičné krupice, opepříme a osolíme.
Do tlakového hrnce nalejeme asi 5 cm vody, vložíme pařák na knedlíky a na něj položíme misku se směsí...nerezovou, nebo skleněnou. Tlakový hrnec uzavřeme a vodu v něm přivedeme k varu. Od bodu varu necháme syčet 15 minut, poté vypneme a počkáme, až odejde všechna pára - cca 10 minut. Teprve potom otevřeme.
Do uvařené kaše vmícháme nasekanou zelenou petrželku, prolisovaný česnek, promícháme a vše vyklopíme na mikrotenovou fólii (používám rozstřižený větší mikrotenový sáček). Zabalíme jako bonbón a necháme vychladnout - stačí dát na cca půl hodiny do chladu - teď na podzim prostě strčím za okno.
Hmota nám krásně ztuhne a dá se krájet jako knedlík.
Můžeme podávat jen tak posypané osmaženou cibulkou, nebo jako přílohu k jakékoliv omáčce.