Ingredience
Vanilkový krém
- 240 g Lučiny nebo Philadelphie
- 1/2 hrnku cukru
- 1/8 hrnku mléka
- 1 lžíce vanilkového extraktu
- 1 hrnek smetany ke šlehání
- 1/2 hrnku moučkového cukru
Banánový krém
- 240 g Lučiny nebo Philadelphie
- 1/2 hrnku cukru
- 1/4 hrnku + 2 lžíce mléka
- 90 g instantního banánového pudinku (nebo můžete uvařit klasický)
- 1 1/2 hrnku smetany ke šlehání
- 3/4 hrnku moučkového cukru
Další ingredience
- piškoty
- 1/2 hrnku mléka
- 3-4 banány
- 1/2 hrnku smetany ke šlehání
- 1/4 hrnku moučkového cukru
Postup
- Na vanilkový krém vyšlehejte lučinu s cukrem, přilijte mléko a vanilkový extrakt. Promíchejte vše dohladka a dejte bokem.
- Smetanu vyšlehejte do husta a postupně přidávejte moučkový cukr. Vyšlehejte směs do tuhého sněhu a opetrně ji vmíchejte do krémové směsi.
- Na banánovou náplň všlehejte lučinu s cukrem, přillijte mléko a promíchejte. Přisypte instantní pudink a promíchejte dohladka. Dejte bokem.
- Smetanu lehce vyšlehejte a přisypávejte moučkový cukr. Vyšlehejte do tuhého sněhu a lehce vmíchejte do banánové směsi.
- Dno dortové formy o průměru 22 cm vyložte pečícím papírem. Polovinu banánové směsi rozprostřete na dno a urovnejte.
- Na banánovou vrstvu namažte polovinu vanilkové.
- Piškoty namáčejte v mléce a vyložte jimi vanilkovou vrstvu.
- Na piškoty namažte tenkou vrstvu banánového krému a následně naskládejte banánová kolečka nahoru.
- Na kolečka banánu namažte zbývající banánový krém a poté i zbývající vanilkový.
- Vložte dort do mrazáku na 4 až 5 hodin.
- Poté dort vyndejte, nakrájejte na dílky a podávejte s vyšlehanou smetanou s cukrem. Můžete přidat další banány a piškoty na ozdobu.