Cizrnové klobásky

Já vím, já vím, vzhledově to rozhodně není žádná hitparáda, spíš to tak trochu připomíná nějaké podezřelé čevabčiči. ALE! Stejně jsem se Vám sem rozhodla dát na tyhle cizrnové klobásky recept, protože tohle je přesně ta kniha, kterou nesmíte soudit podle obalu. Byl to tak trochu experiment, ale chuťově vyšel na 100%. Samozřejmě člověk nemůže čekat, že se to bude nějak podobat skutečným klobáskám, ale pokud máte rádi například falafel, tak si budete chrochtat. Klobásky jsou po upečení křupavé na povrchu a vláčné uvnitř.

Broccolicious

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Suroviny na 12 klobásek:

  • plechovka cizrny (propláchnuté)
  • 100 g slunečnicových semínek
  • 30 g sterilované kukuřice
  • 1/2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžíce uzené papriky
  • 100 ml vody
  • 100 g ovesných vloček
  • hrstka mraženého hrášku

Postup

1

Veškeré suroviny kromě ovesných vloček a hrášku vložte do mixéru, vodu přilévejte postupně během mixování. Směs rozmixujte na pastu, do které pak už jen vmíchejte hrášek a vločky, aby byla hutnější a lépe se s ní pracovalo.

2

Dopředu říkám, nesnažte se klobásky tvarovat v ruce, ale vždy si trochu směsi lžící přeneste už na plech vyložený pečicím papírem a klobásku tvarujte až tam, protože hmota není až tak kompaktní a ušetříte si spoustu nervů.

3

Na plech by se Vám mělo vejít 12 menších klobásek. Ty pečte v předehřáté troubě na 200° asi 20 minut.

Poznámka

Klobásky můžete podávat s bramborovou kaší nebo je využít jako náplň do hotdogu, skvěle se k nim hodí například hořčicový dip :)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Smetanový Tiramisu dort se sušenkami a strouhanou čokoládou

Kuřecí pie

Vytuněný nepečený bezlepkový cheesecake

Pečené baby karotky s česnekem a parmazánem za 30 minut

Risotto s proseccem a bazalkou

Výborný smetanový želé dezert: Pedrocotta

Delikátní domácí karamel hotový za 10 minut

Pecorino s marmeládou

Tomatová polévka

Zapečné pažitkovo-mrkvové nočky s brokolicí a krůtou

Špagety se špenátovou omáčkou

Mojito zmrzlina