Vepřová panenka se švestkami

Luxusní hlavní chod, kterým neurazíte žádnou společnost.

All The Paleo

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 kg vepřové panenky
  • cca 12 plátků slaniny
  • sušené švestky
  • pepř
  • sůl

Postup

1
panenku omyjeme a zbavíme blanek
2
prostředkem panenky uděláme podélně dlouhým nožem otvor
3
vzniklý otvor naplníme sušenými švestkami
4
maso osolíme a opepříme ze všech strana a zabalíme do slaniny (můžeme omotat nití nebo propíchnout párátky, aby slanina lépe držela)
5
zprudka opečeme na pánvi, aby se maso zatáhlo – cca 1 minutu z každé strany
6
poté pečeme v předehřáté troubě na 200°C 15 – 20 minut, panenka by měla být uvnitř ještě trochu růžová
7
při podávání krájíme na plátky
8
jako příloha se hodí například vařené batáty
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Zdravé restované těstoviny s protlakem ala Mac and cheese

Třešňové galettky s borůvkami

Sójové “výpečky“

Pohánkové rizoto

Hrstková polévka

Domácí jahodový džem

Vláčné dortíky s nadýchaným čajovým krémem

Recept na adventní věnec z perníku

Čokoládové dortíky s malinami

Tradiční houbový kuba s pečenými žampiony

Snadné jablečné muffiny s ořechy a bez přidaného cukru

Výborné měkké perníčky nejen na Vánoce