
„Hummus“
Krekry
Na dohotovení
Mrkev promíchejte se lžící oleje, větší špetkou soli a čerstvě mletým pepřem. Rozložte na plech vyložený pečícím papírem a vložte do trouby předehřáté na 200 ⁰C. Pečte, dokud nebude mrkev měkká.
Měkkou mrkev vložte do mísy, přidejte 150 g cizrny, pokrájený česnek, trochu chilli, tahini pastu, kokosovou smetanu a mixujte. Během mixování přilijte vodu. Mixujte pokud možno dohladka.
Na dokončení: Cizrnu v míse smíchejte s trochou oleje, solí a mletou paprikou. Rozložte na plech vyložený pečícím papírem a vložte do trouby předehřáté na 200 ⁰C. Pečte asi 15 minut dokřupava.
Vločky vložte do misky a zalijte teplou vodou. Promíchejte. Když jsou vločky nasáklé, přidejte špetku soli a vmíchejte mouku. Těsto rozdělte na dvě části. Každou rozválejte na pomoučeném vále na slabý plát ve tvaru kola. Rozřízněte na 8 trojúhelníků. Přendejte na plech vyložený pečícím papírem a vložte do trouby předehřáté na 180 ⁰C. Pečte asi 20 minut, v polovině doby pečení obraťte.
Hummus servírujte posypaný pečenou cizrnou, vločkami chilli a můžete přidat různá semínka. Lehce polijte olivovým olejem.