fbpx

Mrkvový „hummus“ s ovesnými krekry

Mrkvový „hummus“ s ovesnými krekry

Ingredience na 4 porce

„Hummus“

  • 200 g oloupané mrkve
  • Olivový olej
  • Čerstvě mletý pepř
  • 150 g uvařené cizrny
  • ½ stroužku česneku
  • Sůl
  • chilli
  • 20 g tahini pasty
  • 20 ml kokosové smetany
  • 80 – 100 ml vody

Krekry

  • 50 g jemných ovesných vloček
  • 70 ml teplé vody
  • 25 g hladké mouky (můžete použít celozrnnou)
  • Sůl

Na dohotovení

  • 60 g uvařené cizrny
  • Olivový olej
  • ½ lžičky mleté papriky
  • Sůl

 

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Mrkev promíchejte se lžící oleje, větší špetkou soli a čerstvě mletým pepřem. Rozložte na plech vyložený pečícím papírem a vložte do trouby předehřáté na 200 ⁰C. Pečte, dokud nebude mrkev měkká.

Mrkvový „hummus“ s ovesnými krekry
2

Měkkou mrkev vložte do mísy, přidejte 150 g cizrny, pokrájený česnek, trochu chilli, tahini pastu, kokosovou smetanu a mixujte. Během mixování přilijte vodu. Mixujte pokud možno dohladka.

3

Na dokončení: Cizrnu v míse smíchejte s trochou oleje, solí a mletou paprikou. Rozložte na plech vyložený pečícím papírem a vložte do trouby předehřáté na 200 ⁰C. Pečte asi 15 minut dokřupava.

4

Vločky vložte do misky a zalijte teplou vodou. Promíchejte. Když jsou vločky nasáklé, přidejte špetku soli a vmíchejte mouku. Těsto rozdělte na dvě části. Každou rozválejte na pomoučeném vále na slabý plát ve tvaru kola. Rozřízněte na 8 trojúhelníků. Přendejte na plech vyložený pečícím papírem a vložte do trouby předehřáté na 180 ⁰C. Pečte asi 20 minut, v polovině doby pečení obraťte.

5

Hummus servírujte posypaný pečenou cizrnou, vločkami chilli a můžete přidat různá semínka. Lehce polijte olivovým olejem.

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře