Vepřová panenka po indicku s plackami čapátí

Kari koření – Indy nazývané spíš masálá – se skládá až z 25 druhů koření. A představte si, že jedna jeho složka, žlutá kurkuma brání tloustnutí. Takže se této dobroty můžete v klidu nacpat až k prasknutí :)

Vepřová panenka po indicku s plackami čapátí

Ingredience na 3 porce

  • 1 vepřová panenka (bude-li malinko tučnější, je to výhoda)
  • 1 střední cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 menší kyselé jablko (nám odpadlo ze stromku ještě nezralé)
  • 2 řapíky celeru
  • 150 ml šlehačky
  • 2 vrchovaté lžičky hrubozrnného kari koření
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • sůl
  • olej

Čapátí

  • 250 g polohrubé mouky
  • 1,5 dl vody
  • 2 lžíce oleje
  • necelá 1/2 zarovnané lžičky soli
  • kus másla na potření placek

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Panenku rozkrájíme na velmi tenké plátky, max půl centimetru. Do pánve dáme trochu oleje, na proužky nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Cibuli orestujeme, až začne jemňounce růžovět a zasypeme kari kořením. Vařečkou jí přesuneme na kraj pánve a na volném prostoru postupně z obou stran necháme zatáhnout plátky panenky. Hotové plátky zase nakupíme na cibuli.

2

Když máme plátky zatažené, rozprostřeme je po celé pánvi. Přidáme na plátky nakrájené (vykrojené a rozčtvrcené) jablíčko a na kousky nakrájené řapíky celeru. Promícháme, přiklopíme poklicí a chvilku dusíme. Asi po 10 minutách zalijeme šlehačkou, ochutíme solí a sojovkou a už jen krátce zahřejeme.

3

V mezičase si připravíme těsto na čapátí. Do mísy nasypeme mouku, přidáme sůl, vodu a olej a zpracujeme tuhé těsto. Rozkrojíme na 3 části a z každé vyválíme velmi tenkou placku.

4

Placky opečeme z obou stran na suché pánvi, až se jim udělají puchýře. Horké placky pomažeme kouskem másla.

Mohlo by vás zajímat: Hlavní jídla, Recept bez kategorie

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře