fbpx

Vepřová panenka s pečenými batáty a brokolicí

Luxusní večeře i oběd pro labužníky (skoro) bez práce

Vepřová panenka s pečenými batáty a brokolicí

Ingredience na 2 porce

  • 300g vepřové panenky
  • 0,5kg batátů
  • 1 menší brokolice
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř, rozmarých, chilli vločky
  • olivový olej

 

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Omyjeme bátáty, zbavíme šlupky, a následně pokrájíme na kostky velikosti 1,5 - 2 cm. Brokolici omyjeme, rozdělíme na růžičky a odstraníme košťál (ten nebudeme používat).

2

Do hmoždíře (používám keramický) vložíme oloupané stroužky česneku, sůl, pepř celý, 5 lžic olivového oleje a utlučeme a následně promícháme.

3

Olivovou zálivkou zalijeme batáty s brokolicí, které jsme vložili do pekáčku, promícháme a dáme do trouby na 180 stupňů a 40 minut pečeme. Jednou během pečení promícháme.

4

Mezitím, co se příloha peče, omyjeme a očistíme vepřovou panenku, nakrájíme na medailonky cca 1,5cm široké, osolíme, opepříme a před dokončením přílohy opečeme na pánvi po každé straně cca 3 minuty. Následně je dávám na chvilku do trouby dopéct na 5 minut.

5

Po vyndání masa z pánve můžeme z výpeku, který se vytvořil při opékání masa, vytvoříme sosík, kterým pak polijeme pokrm. Ten připravíme tak, že do pánve k výpeku přilijeme 1 dl studené vody a promícháme. A můžeme podávat

Mohlo by vás zajímat:
Fitness a zdravé Hlavní jídla Paleo Vepřové

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře