Vepřová panenka s pečenými batáty a brokolicí

Luxusní večeře i oběd pro labužníky (skoro) bez práce

Adelin

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 300g vepřové panenky
  • 0,5kg batátů
  • 1 menší brokolice
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř, rozmarých, chilli vločky
  • olivový olej
 

Postup

1
Omyjeme bátáty, zbavíme šlupky, a následně pokrájíme na kostky velikosti 1,5 - 2 cm. Brokolici omyjeme, rozdělíme na růžičky a odstraníme košťál (ten nebudeme používat).
2
Do hmoždíře (používám keramický) vložíme oloupané stroužky česneku, sůl, pepř celý, 5 lžic olivového oleje a utlučeme a následně promícháme.
3
Olivovou zálivkou zalijeme batáty s brokolicí, které jsme vložili do pekáčku, promícháme a dáme do trouby na 180 stupňů a 40 minut pečeme. Jednou během pečení promícháme.
4
Mezitím, co se příloha peče, omyjeme a očistíme vepřovou panenku, nakrájíme na medailonky cca 1,5cm široké, osolíme, opepříme a před dokončením přílohy opečeme na pánvi po každé straně cca 3 minuty. Následně je dávám na chvilku do trouby dopéct na 5 minut.
5
Po vyndání masa z pánve můžeme z výpeku, který se vytvořil při opékání masa, vytvoříme sosík, kterým pak polijeme pokrm. Ten připravíme tak, že do pánve k výpeku přilijeme 1 dl studené vody a promícháme. A můžeme podávat
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Domáca pizza

Hořčično-kukuřičné řízečky

Zapékané palačinky se špenátem a ricottou

Penne al sugo freddo

Hruškový koláč s tvarohem

Salát s řepou, kozím sýrem a fíky

Bezpracná švestková povidla pečená v troubě

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Sladké mangové plátky bez přidaného cukru

Celozrnný jablečný štrůdl s brusinkami

Raňajková fitness placka

Mini pizza s mozzarelou, rajčaty a pestem

Voňavé pomalu dušené hovězí s hlívou a kapustičkami