Šťavnatá vepřová panenka na bylinkách

Šťavnatá vepřová panenka na bylinkách

Ingredience na 2 porce

  • 200 g vepřové panenky
  • sůl + pepř
  • tymián
  • 2 lžíce oleje
  • 4–5 plátků slaniny

Postup

Celkový čas přípravy: 15 min

1

Panenku nakrájejte na 2,5–3cm špalíčky. Ty osolte a opepřete. Tymián (pokud možno čerstvý) smíchejte se lžící oleje a potřete jím panenky.

2

Slaninu podélně překrojte na polovinu a obalte jí špalíčky masa – přichyťte párátkem.

Šťavnatá vepřová panenka na bylinkách
3

Rozehřejte trošku oleje na pánvi, umístěte maso na pánev a stáhněte plamen. Opečte 2–3 minutky z každé strany. Pokud zmáčknete maso (např. dřevěnou obracečkou) uprostřed, mělo by být měkčí.

Poznámka

Podávejte s různě upravenými brambory – pečené jsou dle mého názoru nejlepší. :-)

Mohlo by vás zajímat: Bezlepkové, Hlavní jídla, Hotové do 30 minut, Pro začátečníky

Hodnocení a komentáře

Lenka Mulačová

Lenka Mulačová

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře