Domácí houstičky plněné sýrem a slaninou
Ještě teplé a křupavé houstičky, které po zakousnutí odhalí tekoucí sýr s báječnou slaninou ve svém středu. To není sen, to je recept, který vám dnes nabízíme k nahlédnutí a inspiraci.

Ingredience
Těsto
- 7 g sušených kvasnic
- 2 lžičky krupicového cukru
- 1 hrnek vlažné vody
- 3 hrnky pšeničné chlebové mouky
- 1 lžičky soli
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 vajíčko, rozšlehané
Zdobení
- 300 g slaniny, nakrájené na kousky
- 100 g sýra (volitelný) – 8 plátků
- 1 hrnek strouhaného čedaru
Postup
Smíchejte vodu, cukr a kvasnice a nechte na teplém místě vzejít. (Přibližně 10 minut).
Smíchejte mouku a sůl v míse. Přidejte kvasnice a olivový olej. Umíchejte těsto bud v robotu, či v ruce vařečkou. Poté ho vyndejte na pomoučený povrch a hněťte, dokud nebude těsto vláčné a elastické. V případě potřeby přidejte trochu mouky, pokud se těsto lepí.
Přendejte těsto do mísy a překryjte potravinovou folií. Dejte na teplé místo na hodinu kynout, dokud těsto nezdvojnásobí objem.
Mezitím orestujte zlehka půlku množství slaniny na pánvi. Jakmile bude lehce nahnědlá, sundejte pánev z plotny a nechte vychladnout.
Vymažte plech trochou oleje.
Těsto rozdělte na 8 dílů. Vezměte díl a trochu ho zplácněte. Plátek sýru přeložte na půl, na něj dejte lžičku slaniny. Zabalte do těsta a otočte překlady dolů. Pokračujte, dokud nebudete mít vše zabaleno a na plechu.
Vršek houstiček potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte lžící strouhaného sýra a čerstvou slaninou.
Zakrajte čistou utěrkou a nechte ještě půl hodiny kynout.
Mezitím předehřejte troubu na 180 °C.
pečte 20 až 25 minut nebo dokud nebudou houstičky lehce zlatavé.
Servírujte teplé.
Mohlo by vás zajímat:
čedar inspirace slanina snadné recepty sýr
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře