Nejprve si připravíme těsto. Smícháme všechny suroviny (obě mouky, ovesné vločky, mandlové plátky, med, povolené máslo, vejce a prášek do pečiva) a vypracujeme z nich těsto. Dáme jej minimálně na půl hodiny do lednice.
Zatímco se těsto chladí. Tak si okrájíme hrušky, zbavíme jadřinců a nakrájíme na středně velké kostičky. Tvaroh si v míse zamícháme s medem a dáme stranou. Připravíme si drobenku na koláč, tak že všechny suroviny (vločky, mouku, mandlové plátky, máslo, cukr, slaný karamel) smícháme a rukama z nich vytvoříme drobenku. Dáme ji do lednice.
Pakliže je těsto vychlazené, tak jej pomocí prstů namačkáme do dortové formy (buď vymazané a vysypané nebo vyložené pečícím papírem). Těsto je lepivé, doporučuji mít po ruce misku se studenou vodou a prsty si v ní namáčet nebo použít zaoblenou stranu lžíce. Těsto je třeba rozprostřít až do krajů koláčové formy. Na těsto pak dejte tvarohovou náplň a na ni poklademe nakrájené hrušky. Nakonec koláč posypeme nachystanou drobenkou.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 40 minut. Necháme vychladnout.