fbpx

Vepřová panenka s pečenou zeleninou

Tip na víkendový oběd

Vepřová panenka s pečenou zeleninou

Ingredience na 4 porce

  • vepřová panenka     2 ks
  • lilek    1 ks
  • cuketa    1 ks
  • kukuřice    2 ks
  • brambory    4 ks
  • červená paprika    2 ks
  • sušená rajčata    100 g
  • česnek    8 stroužek
  • sůl    3 špetka
  • pepř    3 špetka
  • olej    1 dcl

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Vepřové panenky jsem nasolila, potřela olejem a dala do lednice uležet na 24 hodin. Druhý den jsem si předehřála troubu na 180°C na program z obou stran s větráčkem.

2

Nakrájela jsem si všechnu zeleninu na požadované kousky, viz foto. Zeleninu jsem vyskládala na plech a posolila, opepřila a potřela olejem a malinko podlila vodou (tak 2dcl). Vložila jsem ji takto připravenou do vyhřáté trouby (zeleninka trvá tak 30 minut, podle toho, jak máte silné plátky.

3

Mezitím jsem si panenku zatáhla na pánvi krásně dokola po dvou minutkách jsem otáčela a zataženou panenku jsem zabalila do alobalu...Zabalené panenky jsem dala do menšího pekáčku a na 15 minut přidala do trouby k zelenině. Pak to chce trochu citu jak na tu zeleninu, tak na panenku, aby panenka nebyla syrová a zelenina spálená . Dobrou chuť!

Mohlo by vás zajímat:
Hlavní jídla Vepřové

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře