Pečená růžičková kapusta s balsamicem a pancettou
Perfektní příloha k jakémukoliv jídlu. Chutná skvěle čerstvě připravená, a dokonce i když pár dní odpočívá v lednici. Spousta lidí považuje růžičkovou kapustu za nudnou zeleninu. To je ovšem naprostý mýtus. Jakmile ji orestujete a přidáte trochu italské slaniny, můžete se těšit na jednoduchou a nezapomenutelnou přílohu.

Ingredience na 4 porce
- 500 g čerstvé růžičkové kapusty
- 90 g italské slaniny pancetta
- 1–2 lžíce másla
- ocet balsamico dle chuti
- mořská sůl a čerstvý mletý černý pepř na dochucení
Postup
Celkový čas přípravy: 30 min
Pancettu nakrájíme na kostičky a ve velké pánvi nebo hrnci ji orestujeme při vysoké teplotě, dokud nezhnědne.
Jakmile je pancetta na povrchu křupavá, přemístíme ji na papírové ubrousky, aby odkapala. Vypečený omastek nesléváme.
Snížíme teplotu a k výpečku přidáme máslo. Na másle orestujeme růžičkovou kapustu, dokud nezměkne a nezkřehne. Cca 10 minut. (Je zcela v pořádku, pokud některé části lehce připálíme.)
Pokapeme balsamicovým octem a restujeme další 2–3 minuty.
K růžičkové kapustě přidáme pancettu a promícháme.
Dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.
Mohlo by vás zajímat:
Přílohy
Zdroj: 12tomatoes.com