Pečená růžičková kapusta s balsamicem a pancettou

Perfektní příloha k jakémukoliv jídlu. Chutná skvěle čerstvě připravená, a dokonce i když pár dní odpočívá v lednici. Spousta lidí považuje růžičkovou kapustu za nudnou zeleninu. To je ovšem naprostý mýtus. Jakmile ji orestujete a přidáte trochu italské slaniny, můžete se těšit na jednoduchou a nezapomenutelnou přílohu.

Snadné a rychlé

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500 g čerstvé růžičkové kapusty
  • 90 g italské slaniny pancetta
  • 1–2 lžíce másla
  • ocet balsamico dle chuti
  • mořská sůl a čerstvý mletý černý pepř na dochucení

Postup

1

Pancettu nakrájíme na kostičky a ve velké pánvi nebo hrnci ji orestujeme při vysoké teplotě, dokud nezhnědne.

2

Jakmile je pancetta na povrchu křupavá, přemístíme ji na papírové ubrousky, aby odkapala. Vypečený omastek nesléváme.

3

Snížíme teplotu a k výpečku přidáme máslo. Na másle orestujeme růžičkovou kapustu, dokud nezměkne a nezkřehne. Cca 10 minut. (Je zcela v pořádku, pokud některé části lehce připálíme.)

4

Pokapeme balsamicovým octem a restujeme další 2–3 minuty.

5

K růžičkové kapustě přidáme pancettu a promícháme.

6

Dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pizza

Fitness cuketové nudličky s rajčatovou omáčkou, černými olivami a parmazánem

Zeleninový krém s vůní uzeného

Špagety se sušenými rajčaty

Mousse z ricotty a čerstvých blum

Žampionová omáčka

Medovníkové kuličky

Nejlepší vaječný likér za 15 minut

Tiramisu s karamelovými sušenkami a vanilkou

Letní medovo-česnekové kuře se zeleninou z jednoho pekáče

Cuketová topinková směs

Jemný banánový chlebíček s vlašskými ořechy a zakysanou smetanou