Pečená růžičková kapusta s balsamicem a pancettou

Perfektní příloha k jakémukoliv jídlu. Chutná skvěle čerstvě připravená, a dokonce i když pár dní odpočívá v lednici. Spousta lidí považuje růžičkovou kapustu za nudnou zeleninu. To je ovšem naprostý mýtus. Jakmile ji orestujete a přidáte trochu italské slaniny, můžete se těšit na jednoduchou a nezapomenutelnou přílohu.

Pečená růžičková kapusta s balsamicem a pancettou

Ingredience na 4 porce

  • 500 g čerstvé růžičkové kapusty
  • 90 g italské slaniny pancetta
  • 1–2 lžíce másla
  • ocet balsamico dle chuti
  • mořská sůl a čerstvý mletý černý pepř na dochucení

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Pancettu nakrájíme na kostičky a ve velké pánvi nebo hrnci ji orestujeme při vysoké teplotě, dokud nezhnědne.

2

Jakmile je pancetta na povrchu křupavá, přemístíme ji na papírové ubrousky, aby odkapala. Vypečený omastek nesléváme.

3

Snížíme teplotu a k výpečku přidáme máslo. Na másle orestujeme růžičkovou kapustu, dokud nezměkne a nezkřehne. Cca 10 minut. (Je zcela v pořádku, pokud některé části lehce připálíme.)

4

Pokapeme balsamicovým octem a restujeme další 2–3 minuty.

5

K růžičkové kapustě přidáme pancettu a promícháme.

6

Dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.

Mohlo by vás zajímat: Hotové do 30 minut, Přílohy, Pro začátečníky

Zdroj: 12tomatoes.com

Hodnocení a komentáře

Tomáš Vojta

Tomáš Vojta 15. 9. 2015

Super recept, ozkoušeno 🙂

Odpovědět

Filip

Filip

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře