fbpx

Rajčatové čatní

Rajčatové čatní

Ingredience na 10 porcí

 

  • 1kg rajčat
  • 2 červené cibule
  • kousek čerstvého zázvoru (asi 3cm)
  • 100ml červeného vinného octa
  • lžička červené papriky
  • lžička uzené papriky
  • lžička chilli
  • 2 hřebíčky
  • kousek skořice
  • cukr dle potřeby
  • špetka soli

 

Postup

Celkový čas přípravy: 120 min

1

Rajčata i cibuli nakrájejte na tenké plátky a vložte do hrnce. Přidejte ostatní ingredience, přiveďte k varu a nechte lehce probublávat asi hodinu, hodinu a půl. Pokud je ve směsi hodně tekutiny, vařte bez poklice a zredukujte na požadovanou hustotu.

Rajčatové čatní
2

Plňte do vyvařených sklenic, zavíčkujte a nechte asi týden stranou, aby se chutě spojily. Bez zavaření vydrží čatní asi 4-6 týdnů. Pro delší skladování bych raději zavařila.

Rajčatové čatní

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře