Rajčatové čatní

Ingredience na 10 porcí
- 1kg rajčat
- 2 červené cibule
- kousek čerstvého zázvoru (asi 3cm)
- 100ml červeného vinného octa
- lžička červené papriky
- lžička uzené papriky
- lžička chilli
- 2 hřebíčky
- kousek skořice
- cukr dle potřeby
- špetka soli
Postup
Celkový čas přípravy: 120 min
Rajčata i cibuli nakrájejte na tenké plátky a vložte do hrnce. Přidejte ostatní ingredience, přiveďte k varu a nechte lehce probublávat asi hodinu, hodinu a půl. Pokud je ve směsi hodně tekutiny, vařte bez poklice a zredukujte na požadovanou hustotu.

Plňte do vyvařených sklenic, zavíčkujte a nechte asi týden stranou, aby se chutě spojily. Bez zavaření vydrží čatní asi 4-6 týdnů. Pro delší skladování bych raději zavařila.

Mohlo by vás zajímat:
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře