Tvarohový cheesecake do mističky

Honí vás mlsná a nechce se vám péct nic velkého? Pak jste tu správně.

Z mojí kuchyně... Papi K.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Korpus:

  • 50 g špaldových sušenek (já použila od Alnatury)
  • 15 ml mléka (může být i rostlinné)

Tvarohová náplň:

  • 120 g nízkotučného tvarohu ve vaničce
  • 1 vejce
  • 15 g agáve sirupu (či jiného sladidla)
  • lžička škrobu (cca 8 g)

Na ozdobu:

  • jahody
  • sladidlo dle chuti

Postup

1

Špaldové sušenky rozmačkejte na menší kousky a přilejte k nim mléko. Vytvoří se vlhká hmota, kterou namačkejte do připravených mističek (mně vyšla do dvou).

2

Mističky dejte do vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečte 10–12 minut.

3

Mezitím si rozmíchejte tvaroh, vejce, sladidlo a škrob. Tuto směs poté naneste na rozpečenou krustu do mističek a dejte znovu péct na 150 stupňů asi 40 minut.

4

Po této době mističky vyndejte z trouby a cheesecaky nechejte vychladnout. Vyběhlý tvaroh se usadí.

5

Před konzumací můžete dezert dochutit teplou jahodovou omáčkou (mražené jahody nechejte povolit v rendlíku, doslaďte dle chuti, pomačkejte).

6

Nebo – pro čokoholiky – doporučuji rozmixovaný krém z banánu, avokáda a kakaa.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Limetkové nudle s kuřecím masem a smaženou cibulí

Voňavý ovocný pečený čaj

Pistáciový chlebíček z cukety

Císařský trhanec – kaiserschmarrn

Letní tvarohový koláč s angreštem, borůvkami a smetanou

Marmeláda z hlohyně s pomerančovou šťávou

Video: Zapečené brambory s medovou šunkou a švýcarským sýrem

Bramborovo-tvarohové placičky

Zdravé dýňové rizoto

Bramborové karbanátky se šťavnatým tuňákem a kukuřicí

Rebarborový koláč s fit drobenkou

Gnocchi s pečenou dýní, špenátem a bylinkami