Křehké jablečné kapsičky se skořicí a rozinkami

Připravte si lahodné kapsičky z listového těsta s náplní z jablek s vůní skořice a sladkými rozinkami. Skvělá svačina, kterou zvládnou i méně zkušení pekaři. 🙂
  • Doba přípravy: 1 h

Vendula

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • jablka, oloupaná, zbavená jadřinců a nastrouhaná
  • 1 balení listového těsta
  • 2-3 lžíce mandlové mouky (popř. strouhanky)
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 1 lžička mleté skořice
  • hrst rozinek (volitelné)
  • 2 lžíce krupicového cukru (nebo podle kyselosti jablek)
  • 1 balení skořicového cukru
  • 1 žloutek
  • 2 lžíce hladké mouky na vál

Postup

1

Vál posypte trochou mouky a vyválejte listové těsto na tenko. Z těsta nařežte větší obdélníky.

2

Na polovinu obdélníku nasypte trochu mandlové mouky a pokapejte rozpuštěným máslem. Na to vložte strouhaná jablka, trochu skořice, rozinek, cukru a přiklopte druhou polovinou. Dobře utěsněte okraje pomocí vidličky.

3

Přendejte kapsičky na plech vyložený pečícím papírem a pomocí ostrého nože nařízněte vršek, aby mohla při pečení unikat pára.

4

každou kapsičku pomažte rozšlehaným žloutkem, posypte skořicovým cukrem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 20 minut nebo dozlatova.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jogurtové lívance

Sýrové placičky z bramborové kaše, doplněné zakysanou smetanou

Dušičky – Kosti svatých

Rychlé rýžové placičky s brokolicí, česnekem a sýrem

Mini dýňové cheesecaky

Čokoládová smoothie bowl s ledovou kávou

Smažené sajgonky (jarní závitky)

Dýňová roláda s vanilkovým krémem

Jáhelník s uzeným tofu a kysaným zelím

Pečené marinované kukuřice

Italské minestrone

Krevety na másle se studeným dipem