Čokoládová pěna

MONIkiss

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 60g 81% čokolády
  • 2 vejce
  • 100ml 30% smetany na šlehání
  • 20g cukru
  • 5g kokosového tuku (nemusí být)
  • 12g mandlí na posypání

Postup

1

Čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni.

2

Bílky oddělíme od žloutků.

3

Žloutky vyšleháme s cukrem a rozpuštěným kokosovým tukem do hladké pěny.

4

Ze smetany ušleháme šlehačku.

5

Z bílků ušleháme tuhý sníh

6

Rozpuštěnou čokoládu necháme malinko vychladnout, aby se nám po smíchání s vajíčkem neudělaly hrudky (vajíčková bílkovina by v horké čokoládě ztuhla).

7

Opatrně smícháme všechny připravené ingredience v pořadí: žloutková pěna s bílkovým sněhem a se šlehačkou a naposledy opatrně vmícháme čokoládu.

8

Nadávkujeme do připravených malinkatých skleniček a posypeme ořechy.

9

Necháme vychladnout a můžeme podávat.

Poznámka

Kalorická hodnota jedné porce je 650KJ. Je tam převážně tuk, vhodné doplnit o sacharidy třeba v podobě ovoce, já si k tomu udělám caro.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Dýňové čtverečky s vanilkovým krémem a skořicí

Artyčok s krevetami

Domácí kopřivový sirup – 2 recepty na přírodní lék

Jednoduchý Oreo cheesecake

Fitness domácí KINDER ŘEZY – Bez mouky a s tvarohem

Cuketovo-cizrnové placičky

Celozrnné lívance

Nejlepší pečené brambory

Nepečený dort s rybízem a domácí nutellou

Špaldovo-pohankové linecké cukroví

Kuřecí prsa plněná dýňovou nádivkou

Risotto alla parmigiana