fbpx

Čokoládová pěna

Čokoládová pěna

Ingredience na 6 porcí

  • 60g 81% čokolády
  • 2 vejce
  • 100ml 30% smetany na šlehání
  • 20g cukru
  • 5g kokosového tuku (nemusí být)
  • 12g mandlí na posypání

 

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni.

2

Bílky oddělíme od žloutků.

3

Žloutky vyšleháme s cukrem a rozpuštěným kokosovým tukem do hladké pěny.

4

Ze smetany ušleháme šlehačku.

5

Z bílků ušleháme tuhý sníh

6

Rozpuštěnou čokoládu necháme malinko vychladnout, aby se nám po smíchání s vajíčkem neudělaly hrudky (vajíčková bílkovina by v horké čokoládě ztuhla).

7

Opatrně smícháme všechny připravené ingredience v pořadí: žloutková pěna s bílkovým sněhem a se šlehačkou a naposledy opatrně vmícháme čokoládu.

8

Nadávkujeme do připravených malinkatých skleniček a posypeme ořechy.

9

Necháme vychladnout a můžeme podávat.

Poznámka

Kalorická hodnota jedné porce je 650KJ. Je tam převážně tuk, vhodné doplnit o sacharidy třeba v podobě ovoce, já si k tomu udělám caro.

Mohlo by vás zajímat:
Bezlepkové Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře