Tvarohový cheesecake s povidly a skořicí

Česká verze amerického cheesecaku ... s tvarohem, povidly a skořicí.

Víkendové pečení

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na 12 ks tvarohových mini dortíků si připravte:

  • 350 g tvarohu v kostce (ne vaničkový)
  • 150 g zakysané smetany
  • 100 g cukru krupice
  • špetka skořice
  • 2 vejce

+

  • balíček kulatých skořicových sušenek Tasino (příp. jiné oblíbené)
  • 3-4 lžíce švestkových povidel
  • rum a skořice na dochucení

Postup

1

Troubu předehřejte na 150 stupňů, formu na muffiny vyložte papírovými košíčky. Na dno každého košíčku položte jednu skořicovou sušenku, která bude tvořit dno dortíku.
Do povidel přidejte trochu rumu a špetku skořice a dobře rozmíchejte. Lepší jsou povidla tekutější.

2

Tvaroh a zakysanou smetanu společně promixujte (mixér, tyčák, food processor) do hladké krémové konzistence. Přendejte do mísy, přidejte cukr se skořicí a šlehačem na nižší otáčky dobře prošlehejte.
Přidejte vejce, jedno po druhém, každé dobře zašlehejte. Po celou dobu šlehejte pomalu, aby se do směsi nedostalo příliš vzduchu. Základem úspěchu je také stejná pokojová teplota všech surovin, proto si je předem včas vyndejte z lednice.

3

Směs rozdělte rovnoměrně do 12 košíčků. Do každého dortíku pak přidejte lžičku povidel. Pomocí párátka můžete povidla lehce promíchat v tvarohu nebo nechat jen tak.

4

Dejte péct do vyhřáté trouby na 18 - 20 minut na střední příčku. Nechte ve formě zcela vychladnout, pak přikryjte folií nebo alobalem a dejte i s formou do lednice, nejlépe přes noc. Druhý den dortíky z formy opatrně vyndejte a servírujte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Čokoládové řezy s marcipánem

Galette ze špaldovky s jahodami a malinami

Perník | rychlý recept | bezlepkový a veganský

Sváteční husa na jablkách

Těstoviny s avokádem, cherry a piniovými oříšky

Falafelky

Špagety s česnekem a parmezánem hotové do 20 minut

Trhanec se skořicí

Bún chả – grilovaný vietnamský bůček

Vláčný čokoládový dort bez mouky

Guláš z hlívy ústřičný a krémových žampiónů

Tuňák a losos na batátovém pyré s wasabi majonézou