Tvarohový cheesecake s povidly a skořicí

Česká verze amerického cheesecaku ... s tvarohem, povidly a skořicí.

Víkendové pečení

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na 12 ks tvarohových mini dortíků si připravte:

  • 350 g tvarohu v kostce (ne vaničkový)
  • 150 g zakysané smetany
  • 100 g cukru krupice
  • špetka skořice
  • 2 vejce

+

  • balíček kulatých skořicových sušenek Tasino (příp. jiné oblíbené)
  • 3-4 lžíce švestkových povidel
  • rum a skořice na dochucení

Postup

1

Troubu předehřejte na 150 stupňů, formu na muffiny vyložte papírovými košíčky. Na dno každého košíčku položte jednu skořicovou sušenku, která bude tvořit dno dortíku.
Do povidel přidejte trochu rumu a špetku skořice a dobře rozmíchejte. Lepší jsou povidla tekutější.

2

Tvaroh a zakysanou smetanu společně promixujte (mixér, tyčák, food processor) do hladké krémové konzistence. Přendejte do mísy, přidejte cukr se skořicí a šlehačem na nižší otáčky dobře prošlehejte.
Přidejte vejce, jedno po druhém, každé dobře zašlehejte. Po celou dobu šlehejte pomalu, aby se do směsi nedostalo příliš vzduchu. Základem úspěchu je také stejná pokojová teplota všech surovin, proto si je předem včas vyndejte z lednice.

3

Směs rozdělte rovnoměrně do 12 košíčků. Do každého dortíku pak přidejte lžičku povidel. Pomocí párátka můžete povidla lehce promíchat v tvarohu nebo nechat jen tak.

4

Dejte péct do vyhřáté trouby na 18 - 20 minut na střední příčku. Nechte ve formě zcela vychladnout, pak přikryjte folií nebo alobalem a dejte i s formou do lednice, nejlépe přes noc. Druhý den dortíky z formy opatrně vyndejte a servírujte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Rychlý závin plněný čokoládou a vlašskými ořechy

Risotto s červeným vínem

Domácí tagliatelle se špenátovým pestem a lososem

Opékané česnekové brambory s parmazánem

Návod na vánoční jemná kolečka s karamelovou náplní a kokosem

Banoffee – Vyhlášený banánový cheesecake s karamelem

Kuřecí směs s ořechy a kozím sýrem

Maliny v bezinkovém želé

Jahodový dort

Treska pečená v těstíčku

Rukolový krém

Buchta bez pečení s tvarohovým krémem