fbpx

Vláčné cuketové sušenky s máslovým krémem

Sušenky, kterým cuketa propůjčuje speciální vláčnost a jedinečnou chuť. Jsou rychle hotové a krásně voní muškátovým oříškem. Kdybyste je chtěli ještě ozvláštnit, přidejte k nim jemný máslový krém, hezky k sobě tyto ingredience pasují. 🙂

  • Čas přípravy: 40 minut
Cuketové sušenky s ledovou polevou

Ingredience

Těsto

  • 1 a 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1 hrnek krupicového cukru
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky muškátového oříšku
  • 3/4 lžičky skořice
  • 160 g másla
  • 1 vejce
  • 1 hrnek strouhané cukety
  • 1 a 3/4 hrnku spařených ovesných vloček

Krém

  • 110 g změklého másla
  • 2 lžíce mléka
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 3 hrnky moučkového cukru

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C.

2

Smíchejte mouku, cukr, jedlou sodu, sůl, muškátový oříšek a skořici ve velké míse.

3

Přidejte změklé máslo, vajíčko a dobře promíchejte. Nakonec přidejte cuketu a ovesné vločky a vše smíchejte.

4

Na plech vyložený pečicím papírem klaďte hrudky o velikosti vlašského ořechu. Pečte 8 – 10 minut. Poté nechte vychladnout.

5

Mezitím si připravte polevu. Rozšlehejte máslo a postupně přidejte cukr a vanilkový extrakt s trochou mléka. Pokud je krém moc tuhý, můžete jej zředit přidáním trošky mléka.

6

Zcela vychladlé sušenky potřete krémem a posypte špetkou muškátového oříšku.

Mohlo by vás zajímat:
cuketa máslo sladké sušenky vanilkový extrakt zelenina Cuketa

Zdroj: www.chef-in-training.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře