fbpx

Norské buchtičky s vanilkovým krémem a kokosem

Skvělá záležitost, kterou si připravíte třeba na zítřejší snídani :)

41135323-298013550929546-4033613047070195712-n

Ingredience na 24 porcí

Suroviny (24 ks):

  • 1 kg hladké mouky
  • 150 g cukr krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžičky kardamomu
  • 1 balíček sušeného droždí
  • 150 g másla
  • 1/2 l mléka
  • Puding z 1/2 litru mléka
  • 150 g cukr moučka
  • Trocha vody
  • Kokos na dozdobení
  • 1 vejce v případě, že nebude zdobit cukrovou polevou a kokosem

Postup

Celkový čas přípravy: 180 min

1

Do velké mísy jsem nasypala hladkou mouku, cukr krupici, vanilkový cukr, sůl, kardamom, droždí a všechny suroviny jsem zamíchala.

2

Rozpustila jsem máslo, ke kterému jsem přilila mléko a promíchala. Dejte pozor, ať mokrá směs není horká, kvůli droždí, které potřebujeme aktivovat, ne zabít :).

41135323-298013550929546-4033613047070195712-n-1
3

Mokrou směs jsem po částech přilévala k suché směsi a vždy promíchala. Na vypracování těsta můžete použít vařečku. Já jsem si práci ulehčila ručním mixérem. Pokud je potřeba, do těsta přilijte ještě trochu mléka. Vypracujte hladké a nelepivé těsto.

4

Vypracované těsto jsem pomoučnila, přikryla utěrkou a nechala kynout 1 hodinu na teplém místě.

41237192-485536621912419-2289662557444636672-n
5

Po hodině jsem těsto přendala na pomoučněnou plochu a ještě propracovala.
Pokud chcete mít bochánky jeden jako druhý, těsto si stejně jako já zvažte, vydělte 24 ks a vytvořte 24 bochánků o stejné váze. Samozřejmě můžete tento krok vynechat a dělat je od oka.

6

Vytvarované bochánky dávejte na plech, vezměte například malého panáka, pomoučněte ho a udělejte do těsta důlek. Těsto nechte kynout dalších 30 minut pod utěrkou.

41328268-238365763505989-3124109453914275840-n
7

Pak už jen bochánky naplňte vanilkovým pudingem, který bude potřeba udělat z půl litru mléka. Do každého důlku dejte asi 2 lžičky pudingu.

8

Naplněné bochánky dejte do předem vyhřáté trouby na 225°C a pečte asi 20 minut. Po upečení nechte bochánky vychladnout na mřížce a mezitím si připravte cukrovou polevu z moučkového cukru a trochy vody. Podle potřeby můžete vodu přidat. Konzistence by ale měla být hustší, aby z houstiček nestékala.

41171261-518494918577629-734857690185990144-n
9

Polevou potřete kolem dokola vrchní část bochánku a posypte kokosem. Je to docela piplačka, ale věřte mi, že ve výsledku to stojí za to.

Poznámka

Inspirovala jsem se na: www.terezainoslo.com

Mohlo by vás zajímat:
buchta vanilkový krém Bez oříšků Dezerty Snídaně a svačiny

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře