Skvělá záležitost, kterou si připravíte třeba na zítřejší snídani :)
Dvě v troubě N&M
Autor
Přehrát video
★★★★★0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
Suroviny (24 ks):
1 kg hladké mouky
150 g cukr krupice
1 vanilkový cukr
1/2 lžičky soli
2 lžičky kardamomu
1 balíček sušeného droždí
150 g másla
1/2 l mléka
Puding z 1/2 litru mléka
150 g cukr moučka
Trocha vody
Kokos na dozdobení
1 vejce v případě, že nebude zdobit cukrovou polevou a kokosem
Postup
1
Do velké mísy jsem nasypala hladkou mouku, cukr krupici, vanilkový cukr, sůl, kardamom, droždí a všechny suroviny jsem zamíchala.
2
Rozpustila jsem máslo, ke kterému jsem přilila mléko a promíchala. Dejte pozor, ať mokrá směs není horká, kvůli droždí, které potřebujeme aktivovat, ne zabít :).
3
Mokrou směs jsem po částech přilévala k suché směsi a vždy promíchala. Na vypracování těsta můžete použít vařečku. Já jsem si práci ulehčila ručním mixérem. Pokud je potřeba, do těsta přilijte ještě trochu mléka. Vypracujte hladké a nelepivé těsto.
4
Vypracované těsto jsem pomoučnila, přikryla utěrkou a nechala kynout 1 hodinu na teplém místě.
5
Po hodině jsem těsto přendala na pomoučněnou plochu a ještě propracovala.
Pokud chcete mít bochánky jeden jako druhý, těsto si stejně jako já zvažte, vydělte 24 ks a vytvořte 24 bochánků o stejné váze. Samozřejmě můžete tento krok vynechat a dělat je od oka.
6
Vytvarované bochánky dávejte na plech, vezměte například malého panáka, pomoučněte ho a udělejte do těsta důlek. Těsto nechte kynout dalších 30 minut pod utěrkou.
7
Pak už jen bochánky naplňte vanilkovým pudingem, který bude potřeba udělat z půl litru mléka. Do každého důlku dejte asi 2 lžičky pudingu.
8
Naplněné bochánky dejte do předem vyhřáté trouby na 225°C a pečte asi 20 minut. Po upečení nechte bochánky vychladnout na mřížce a mezitím si připravte cukrovou polevu z moučkového cukru a trochy vody. Podle potřeby můžete vodu přidat. Konzistence by ale měla být hustší, aby z houstiček nestékala.
9
Polevou potřete kolem dokola vrchní část bochánku a posypte kokosem. Je to docela piplačka, ale věřte mi, že ve výsledku to stojí za to.