Norské buchtičky s vanilkovým krémem a kokosem

Skvělá záležitost, kterou si připravíte třeba na zítřejší snídani :)

Dvě v troubě N&M

Autor

Přehrát video
0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Suroviny (24 ks):
  • 1 kg hladké mouky
  • 150 g cukr krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžičky kardamomu
  • 1 balíček sušeného droždí
  • 150 g másla
  • 1/2 l mléka
  • Puding z 1/2 litru mléka
  • 150 g cukr moučka
  • Trocha vody
  • Kokos na dozdobení
  • 1 vejce v případě, že nebude zdobit cukrovou polevou a kokosem

Postup

1
Do velké mísy jsem nasypala hladkou mouku, cukr krupici, vanilkový cukr, sůl, kardamom, droždí a všechny suroviny jsem zamíchala.
2
Rozpustila jsem máslo, ke kterému jsem přilila mléko a promíchala. Dejte pozor, ať mokrá směs není horká, kvůli droždí, které potřebujeme aktivovat, ne zabít :).
3
Mokrou směs jsem po částech přilévala k suché směsi a vždy promíchala. Na vypracování těsta můžete použít vařečku. Já jsem si práci ulehčila ručním mixérem. Pokud je potřeba, do těsta přilijte ještě trochu mléka. Vypracujte hladké a nelepivé těsto.
4
Vypracované těsto jsem pomoučnila, přikryla utěrkou a nechala kynout 1 hodinu na teplém místě.
5
Po hodině jsem těsto přendala na pomoučněnou plochu a ještě propracovala. Pokud chcete mít bochánky jeden jako druhý, těsto si stejně jako já zvažte, vydělte 24 ks a vytvořte 24 bochánků o stejné váze. Samozřejmě můžete tento krok vynechat a dělat je od oka.
6
Vytvarované bochánky dávejte na plech, vezměte například malého panáka, pomoučněte ho a udělejte do těsta důlek. Těsto nechte kynout dalších 30 minut pod utěrkou.
7
Pak už jen bochánky naplňte vanilkovým pudingem, který bude potřeba udělat z půl litru mléka. Do každého důlku dejte asi 2 lžičky pudingu.
8
Naplněné bochánky dejte do předem vyhřáté trouby na 225°C a pečte asi 20 minut. Po upečení nechte bochánky vychladnout na mřížce a mezitím si připravte cukrovou polevu z moučkového cukru a trochy vody. Podle potřeby můžete vodu přidat. Konzistence by ale měla být hustší, aby z houstiček nestékala.
9
Polevou potřete kolem dokola vrchní část bochánku a posypte kokosem. Je to docela piplačka, ale věřte mi, že ve výsledku to stojí za to.

Poznámka

Inspirovala jsem se na: www.terezainoslo.com
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: 4 recepty na snadné lanýže, které potěší každého milovníka sladkého

Pikantní zapékaná quinoa se zeleninou, fazolemi a chilli

Zapékané cuketové palačinky se šunkou, klobásou a sýrem

Prosciutto e melone

Mrkvový dort

Makový chlebíček s vůní citrónu

Salát z quinoy, rajčat a rukoly

Brokolicové placičky s cheddarem

Celozrnné lívance s banánem

Vepřové žampionové kapsy obalené do křupavého kabátku z brambor

Jednoduchý mrkvový salát

Krémová citronová roláda