Těstovinový salát s pečenou paprikou

TheKacabi

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 300g větších vrtulí
  • 1 červená a 1 žlutá paprika
  • čerstvá bazalka
  • 30g vlašských ořechů
  • 40g bílého sýru (feta, balkán, či podobný drobivý)

Dressing:

  • 3 lžíce olivového oleje (či nakombinujte s kvalitním dýňovým/sezamovým olejem)
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 2 lžičky balzamikového octa
  • 1 malý stroužek česneku
  • 2 lžičky celozrnné (francouzské) hořčice

Postup

1

Papriky rozčtvrťte a zbavte semínek. Umístěte je pod gril do trouby na plný výkon slupkou nahoru. Když se na slupce začnou objevovat tmavé skvrny, vyjměte je a dejte do igelitového sáčku. Sáček zavřete a nechte papriky "zpotit". Pak slupku lehce stáhnete. Papriky nakrájejte na proužky.

2

Mezitím uvařte těstoviny, zceďte a prolijte chladnou vodou.

3

Na suché pánvi opražte ořechy a pak je nasekejte na kousky.

4

Smíchejte ingredience na dressing (česnek předtím prolisujte) a pořádně promíchejte. Dressing smíchejte s uvařenými těstovinami. Přidejte ořechy a papriky, lehce promíchejte a posypte rozdrobeným sýrem a nasekanou bazalkou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Dýňová smetanová polévka s kari

Domácí marmeláda s jablky, muškátovou dýní a špetkou skořice

Rajčatovo-zeleninová omáčka s těstovinami

Květáková kulajda bez zahuštění

Seitan s rajčatovou omáčkou

Špagetová dýně s bazalkovým pestem a rajčátky

Krkovička s rajčátky a mrkví

Dýňová polévka hokkaido

Cannelloni s ragú

Slané bezlepkové vafle z dýně hokaido

Grilované brambory

Dýnové lívance